Kärkenä Aholainen ja Kuikka

Seija Kuikka ja Markku Aholainen.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka (kesk) on saanut Mikkelin kaupungilta luottamustehtävissään neljän viime vuoden aikana palkkioita 55 095 euroa.
Kuikan jälkeen toisena rahatilastossa on kesällä 2019 luottamustehtävistään luopunut Markku Aholainen (sd). Kaupunginhallituksen puheenjohtajana toiminut Aholainen ehti vajaaksi jääneellä valtuustokaudellaan tienata palkkioina yli 47 000 euroa.

Aholaisen ja Kuikan lisäksi kaikki kärkikymmenikköön sijoittuvat ovat joko kaupunginhallituksen tai valtuuston puheenjohtajiston jäseniä. Oheisesta taulukosta näkyy, että palkkiosummat vaihtelevat 43 000 ja 33 000 euron välillä.
Kärkikymmenikön jälkeen tulevat palkkioiden mukaisessa suuruusjärjestyksessä Jarno Strengell (sd), Oskari Valtola (kok), Minna Pöntinen (vihr), Soile Kuitunen (sd), Taina Harmoinen (kesk), Keijo Siitari (kesk), Jatta Juhola (sd), Mali Soininen (kok), Juhani Oksman (kok) ja Jukka Pöyry (kd, sit). Palkkiosummat vaihtelevat runsaasta 30 000 eurosta 20 000 euroon.

Kaupunginvaltuuston kokoukset maksavat sitä enemmän, mitä pitempään valtuutetut jaksavat istua. Kaupunginkanslian laskelman mukaan kokouksen hinta kaupungille on noin 6000 euroa, mikäli kokous kestää alle kolme tuntia.
Jos kokous venyy yli kolmen tunnin, saavat valtuutetut 110 euron kokouspalkkionsa 1,5-kertaisena. Silloin kokouksen hinta tarjoiluineen, virkamiesten kuluineen ja videostriimauksineen nousee noin 10 000 euroon.

Kaupunkilehti kysyi kaupunginkansliasta myös tietoja valtuutettujen läsnäolosta sekä puheenvuoroista valtuustonkokouksissa. Niitä tietoja ei kuitenkaan kaupungin käyttämästä tietojärjestelmästä saa automaattisesti.
–Fujitsun järjestelmässä ei tällaista ominaisuutta ole. Ne pitäisi laskea kokous kokoukselta erikseen, sanoo Mikkelin kaupungin hallintojohtaja Ari Liikanen.

Suurimmat palkkiot 2017–2020
Seija Kuikka (kesk) 55 095 euroa
Markku Aholainen (sd) 47 395
Petri Pekonen (kesk) 43 631