Nuorten Jukola vuoden 2020 liikuntateko

Nuorten Jukolan suunnistustapahtuma onnistunut toteutus palkittiin vuoden 2020 liikuntatekona. (Kuva: Antero Heikkinen)

Niina Liukkonen

Nuorten Jukola-suunnistustapahtuma palkittiin vuoden 2020 liikuntatekona Mikkelissä.
Kaupungin liikuntatoimen arvioissa valtakunnallisen suunnistuksen suurtapahtuman onnistunut järjestäminen toi myönteistä näkyvyyttä.

Mikkelissä vieraili elokuisen viikonlopun aikana tuhansia suunnistajia perheineen ja valmentajineen. Suunnistusseura Navin järjestämiin viesteihin osallistui tuhat nuorta kilpailijaa 143:sta joukkueesta.
Nuorten Jukolan 2020 kilpailunjohtaja Niina Liukkonen tiimeineen on luonnollisesti mielissään huomionosoituksesta.
–Urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei juuri viime vuonna voitu järjestää, mutta se ei vähennä tämän palkinnon arvoa. Nuorten Jukolan järjestäminen haastavissa olosuhteissa osoittaa Navin vahvaa osaamista järjestää kilpailuja.
–Kalevankankaan mainiot maastot ja raviradan hienot puitteet, upea sää, seuran osaavat tekijät ja talkoolaiset ovat onnistumisen takana.
Liukkonen muistuttaa, että Navi järjestää vuoden 2021 SM-viestit ja Juvan Urheilijat SM-sprintit 11-12. syyskuuta, jotka tuovat 2 000 suunnistajaa alueelle. Lisäksi Navi järjestää Jukolan viestin vuonna 2025.

Mikkelin liikuntatoimi palkitsee yksilölajeista SM-mitalistit: judoka Juho Puumalainen (Mikkelin Judo) miesten SM-pronssi, nyrkkeilijä Vilma Viitanen (Mikkelin Nyrkkeilijät), naisten SM-kulta, ampumahiihtäjä Saana Lahdelma (Mikkelin Hiihtäjät), N22 SM-hopea, korkeushyppääjä Jessica Kähärä (Mikkelin Kilpa-Veikot), naisten SM-pronssi ja meloja Eetu Kolehmainen (Mikkelin Melojat) miesten SM-pronssi.
Nuorten sarjoista: yleisurheilija Jarmo Eromäki (Haukivuoren Kisailijat) SM-kulta/U19, Aapo Randelin (Mikkelin Squash), SM-hopea ja maajoukkue-edustus, maastohiihtäjä Jasmin Kähärä (Mikkelin Hiihtäjät), SM-kulta/N20, Mikkelin Hiihtäjien viestijoukkue: Anniina Neuvonen, Katariina Neuvonen, Jasmin Kähärä SM-viestikulta/N20, judoka Markus Redsven (Mikkelin Judo), SM-kulta/U18 ja U21.
Jääkiekon U20 MM-pronssimitalistit Mikkelin Jukurien Mikko Kokkonen ja Henri Nikkanen. Jääpallon MM-pronssia saavuttaneet Mikkelin Kampparien pelaajat: Lasse Korhonen P19 ja P17, Karo Liimatainen P19, Topi Saukkonen P19, Eetu Pulkkinen P19, Leevi Attenberg P17, Elmeri Hämäläinen P17, Aapo Pulkkinen P17, Marcus Ukkonen P17, sekä valmentajat: Lasse Pulkkinen P17 ja Jukka Pulkkinen P19.
Lady Bouncers palkitaan amerikkalaisen jalkapallon joukkueen 1. divisioonan mestaruudesta ja noususta Vaahteraliigaan.

Mikkelin kaupunki palkitsee tänä vuonna ilman palkitsemistilaisuutta menestyneitä urheilijoita niin yleisissä- kuin juniorisarjoissa sekä edustuksesta kansainvälisissä turnauksissa.