Näköaloja: Usko tulevaan

Arto Seppälä

Kun Itä-Suomen aluehallinnon pääpaikaksi aikanaan vahvistettiin Mikkeli, oli oletus, että tämä vahvistaa kaupunkia sekä maakuntaa. Mutta pikkuhiljaa on vastuutyöpaikat siirtyneet pois Mikkelistä.
Valtionhallinto keskittää voimakkaasti suurempiin kaupunkeihin kuten Kuopio. Arvelen, että ministeriöiden työpaikkojen määrä myös Helsingissä kasvaa koko ajan.
Mikkelistä Posti sen sijaan lopetti oman myymälän, ja verohallinto sekä aluehallintovirasto näivettävät organisaatioitaan kaupungissa.
Miksi annamme tämän tapahtua? Mikään taho ei koordinoi kokonaisuutta Mikkelin näkökulmasta tai seudun hyväksi.

Yliopistokeskustelussa Mikkelin tulee ehdottomasti olla mukana. Mikkelin yliopistokeskuksen kautta tie eteenpäin voisi avautua ministeri Annika Saarikon (kesk) aloitteen pohjalta.
Perään tähän aktiivisuutta kaupungilta yhdessä maakuntaliiton ja koulutuksen toteuttajien kanssa.
Sdp:n tavoitteena on kehittää yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ohjausta siten, että se mahdollistaa uudet ja joustavat yhteistyön ja organisoitumisen muodot.

Mikkelin seudulla on mahdollisuuksia väestökasvuun työpaikkojen ja elinvoiman vahvistamisen kautta. Seudulla on elinvoimaisia yrityksiä, joiden kautta tulee aluetta edelleen vahvistaa.
Yrityksien tulee olla aktiivisia koulutuksen järjestäjiin. Korkeakoulujen opiskelijat tulee sitouttaa alueelle yrityksien kautta, jolloin tämä voi johtaa uusien yritysten syntymiseen. Muuttotappion miinus muuttuisi plussaksi.
Mikkelin poliittinen johto on avainasemassa alueen yhteistyön kannalta. Poliittisten toimijoiden tulee löytää yhteinen tahtotila, koska hajottava politiikka ei johda minnekään.

Hyvää alkanutta uutta vuotta! Noudatetaan viranomaisten ohjeita, ja pysytään terveinä.

Arto Seppälä (sd)
kunnallisneuvos

1. Sellaista peliä 13/01/2021 21:10

Riitely kaupungin hallituksen kokouksissa loppui heti kun Arto alkoi niitä vetämään. Hienoa ettei Mikkeliä edusteta enää kännissä eikä meidän veronmaksajien tarvitse ajatella ennen kaupungin hallituksen kokouksia tms tilaisuuksia että olisikohan pitänyt puhalluttaa.

2. Näin on asia 11/01/2021 11:57

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja nousi asemaansa Kokoomuksen tuella, näytöt jälleen täysin olemattomia.Toivottavasti ei saa kuntavaaleissa mandaattia jatkoon.

3. Jorma Myyryläinen 08/01/2021 14:41

Mitähän porvareiden valitsena sosialidemokraattinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja onkaan tehnyt mainitsemiensa asioiden hyväksi tässä viimeaikoina? Mitkä ovat olleet hänen toimensa m.m. valtionhallinnon mikkeliläisten toimipaikkojen alasajon suhteen? Entä koulu- ja kirjastoverkon puolustamiseksi.

Ainoa positiivinen ele on ollut vaisu kannanotto rautatieyhteyksien kehittämiseksi mutta se onkin jäänyt ainoaksi.

• Kuinka monta vuotta vielä? 08/01/2021 17:45

Hyvin kirjoitettu Jorma Myyryläinen! Hyviä kysymyksiä ja oikealle henkilölle. Arto Seppälä on toiminut 4 kautta kh:n puheenjohtaja, ja 2 kautta kansanedustajana Missä on tulokset? Mikkelin edunvalvonta on onnetonta. Työpaikat katoaa. Palvelut heikkenee. Rahat loppuu. Ese pitää laittaa lihoiksi. Ym.ym.