Biltema lähti liikkeelle

Ensimmäiset työkoneet ovat ilmestyneet Bilteman tavaratalon työmaalle Mikkelin Visulahteen. Tavaratalon avajaiset vietetään keväällä 2022.

Bilteman tavaratalon rakennustyöt Mikkelin Visulahdessa ovat alkaneet maanrakennustöillä. Tavaratalo avataan keväällä 2022.

Maanrakennustyöt Bilteman tontilla alkoivat joulukuun puolivälissä, ja tällä viikolla alueella on tarkoitus aloittaa maalämpöporaukset.
–Varsinaiset rakennusrunkoon liittyvät työt alkavat sitten kesäkuun alussa. Rakennuksen avajaiset ovat arviolta huhti-toukokuun 2022 vaihteessa, sanoo Biltema Real Estate Finland Oy:n toimitusjohtaja Kai Magnusson.
Magnussonin mukaan urakkasopimukset ovat vielä allekirjoittamatta ja neuvottelut niistä ovat kesken.

Biltema rakentaa Visulahden kauppapuistoon 7500 neliön marketin, joka valmistuttuaan työllistää 25–40 henkilöä. Rakennusaikana työllistävä vaikutus on moninkertainen.
Mikkelin tavaratalo on yhtiön uuden konseptin mukainen, johon yritys saa esille koko valikoiman. Tavarataloon asettuu myös ketjun oma Biltema Cafe.
Tavaratalo rakennetaan yhteen tasoon. Noin 3,4 hehtaarin tontille mahtuu riittävästi pysäköintipaikkoja, mikä vaikutti yhtiön kiinnostukseen Visulahtea kohtaan. Myös hyvät kulkuyhteydet ja liikennevirrat vakuuttivat Bilteman.

Biltemasta Visulahti saa kaupan suuryksikön veturiyrityksekseen. Vahva valtakunnallisen kauppaketjun odotetaan antavan alueen investoinneille vauhtia.
Aiemmin alueelle on jo sijoittunut Ponsse Oyj. Viime viikolla Mikkelin Kaupunkilehti kertoi, että Ramin Konditoria Kahvila Oy rakentaa Visulahteen uuden leipomon ja taukopaikan.