18.11.

Torin kautta bisnekseen

Katja ja Seppo Pyy tekevät paluuta tositoimiin. Ravintolayrittäjyys oli kesän aikana hetken koronakatkolla.

Katja ja Seppo Pyy ovat palailemassa koronatauolta takaisin ravintolayrittäjiksi. Uusi lounasravintola Tuuvinki avaa ovensa alkuvuodesta.
Verryttely on jo käynnissä Mikkelin torin muikkukontissa, missä Pyyt myyvät leivonnaisia ja kylmäsavustettuja juustoja.

Tarjolla on muun muassa kakkuja ja leipää, jotka ovat omaa tuotantoa. Juustot Seppo Pyy valmistaa kylmäsavustamalla Valion tuotteista.
– Olemme taas vahvasti mukana bisneksessä. Jouluun asti olemme torilla.
Pyiden ravintolayrittäjyys kesti 23 vuotta ennen kuin he viime keväänä luopuivat lounaskahvila Cafe Setristä Urpolassa. Aiemmin he pyörittivät Sepon Sapuskaa.
– Korona lopetti kysynnän täysin. Olimme kyllä pohtineet uusia kuvioita jo ennen koronaakin, Seppo Pyy sanoo.

Seuraavaksi parikunnan Pito- ja juhlapalvelu Tuuvinki avaa lounasravintolan, jolle parhaillaan remontoidaan tiloja Opan entisiin tiloihin Kirjalaan. Avajaiset pidetään ensi vuoden puolella.
– Tarjolla on kotiruokaa ja kotileivonnaisia. Yhteistyökumppaneiksi etsitään pientuottajia läheltä, Katja Pyy sanoo.

Koronatauosta on Seppo Pyyn mukaan ollut myös hyötyä. Hän on käyttänyt ajan tuotekehitykseen, jossa on syntynyt tapoja kylmäsavustaa juustoja ja lihaa.
– Minä taas olen paahtanut kahtakin työtä vieraan palveluksessa ja pitänyt perheen leivässä, Katja Pyy naurahtaa.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.