Peräpään valvoja: Villisikaa joulupöytään!

Rico Martikainen johtaa Xamkin opiskelijajärjestön hallitusta.

Ruokolahden valtuusto valitsi maanantaina Matias Hildenin uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen, eikä Ruokolahdella enää edes haastateltu muita hakijoita.
Ruokolahden kunnanjohtajan valinta on ollut pomppuinen. Elokuussa virkaa hakenut Ruokolahden oma poika ex-ministeri Kimmo Tiilikainen jäi yllättäen rannalle.
Valituksi tuli Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen, jolta kuitenkin menivät lusikat heti ristiin palkka-asioista. Nyt on sitten Hildenin vuoro yrittää.

Miksi Hilden hakeutuu riitaiselle Ruokalahdelle, joka on vain hiukan hänen nykyistä työmaataan Puumalaa suurempi?
Puumalassa tuskin keitellään lähtökahveja mielellään. Hilden on tehnyt pikkukunnassa hyvää työtä.
Aika moni sovitteli mielessään sosiaalisesti taitavalle tietokilpailumiehelle isompi saappaita.
Hilden on vasta 33-vuotias. Silti takana on jo kymmenvuotinen ura kuntajohtajana.
Ansioluetteloa somistavat myös vajaat kaksi vuotta kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk) erityisavustajana valtiovarainministeriössä.

Vaan voisivatko Hildenin silmissä siintää jo seuraavat eduskuntavaalit 2023? Hän sai vuosi sitten vaaleissa mukavasti 4044 ääntä, jotka eivät kuitenkaan riittäneet valintaan.
Ruokolahti kuuluu Puumalan tavoin Kaakkois-Suomen vaalipiiriin. Ruokolahdella on nyt tilaa temmeltää, kun Tiilikainen on poissa pelistä.
Iso potti ääniä on jaossa. Neljä kautta eduskunnassa istunut Tiilikainen keräsi enimmillään 9200 ääntä.

Xamkin opiskelijakunta Kaakko on tukevasti mikkeliläisten käsissä. Viime lauantaina edustajisto valitsi puheenjohtajakseen Johanna Jääskeläisen ja varapuheenjohtajaksi Sara Elosuon.
Jääskeläinen opiskelee Mikkelin kampuksella yhteisöpedagogiksi ja Elosuo Kotkan kampuksella energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Vuoden 2021 hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yhteisöpedagogiikkaa Mikkelissä opiskeleva Rico Martikainen. Hallitukseen tuli myös muun muassa Mikkelissä sosionomiksi opiskeleva Topias Karvinen.
–Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta ja tällä kokoonpanolla on hyvä lähteä tekemään tärkeää työtä. Tulevana vuonna tulemme keskittymään vielä enemmän opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen ja kuntavaaleihin, sanoo Rico Martikainen.

Jukurien liigajoukkue joutui punaiseen pyörremyrskyyn viime viikolla Helsingin Nordiksessa. Seurauksena oli tiukka näkkileipäkuuri.
Onneksi maakunnan riistaväen suurpetoneuvottelukunta myönsi median tukemana Jukuriheimolle Ilveksen kaatoluvan lauantai-illan jahtiin.
Ensimmäinen jahtierä päätyi huteihin. Toisessa jahtierässä Ilveksen tupsukorvat värisivät ja kolmannessa lerputtivat Jukuriheimon tulituksessa.
Tärkeitä osumia Jukuriheimon laihaan pistesaalispussiin.

Jatketaan vielä hiukan hauskan huumorin merkeissä. Tarina kiertyy takavuosiin, jolloin Ilves ei ollut nykyisen kaltaisessa kiidossa, päinvastoin.
Tuolloin muuan tamperelainen Masa oli koiransa Penin kanssa Hakametsässä aina, kun Ilveksellä oli matsi.
Tarinan mukaan Peni heilutti häntää, jos Ilves sai kiekon pois omalta alueeltaan.
Jos taas kotijoukkue onnistui viemään kiekon hyökkäyspäässä siniviivan yli, Peni suorastaan riehaantui. Se heilutti villisti häntää ja hypähteli tasajalkaa.
Entäpä mitä tapahtui, kun Ilves teki maalin, kysyttiin nyt koiranomistajalta.
–En mää tierä, kun se on vasta kaksi ja puolivuatias, virkkoi Masa totisena.