25.11.

MP panostaa juniorien fysiikkavalmennukseen

Kehittämispäällikkö Matti Kuitunen ja fysioterapeutti Tuula Penttinen luovat uutta kultturia MP:n juniorivalmennukseen. (Kuva: Mika Korpela)

Mikkelin Palloilijat jatkaa panostuksiaan juniorityöhön. Fysioterapeutti Tuula Penttinen aloittaa junioreiden fysiikkavalmentajana. Hän aloittaa ensin P12-P17 -ikäluokissa, joissa on auttamassa ja tukemassa valmentajia. Penttinen tekee linjan MP:n eri ikäluokkien fyysiseen valmennukseen.

MP:n valmennuspäällikkö Matti Kuitunen on todella tyytyväinen, kun seuraan saadaan myös jalkapallon ulkopuolelta osaajia.
– Tuula tuo varmasti uutta näkemystä, kokemusta ja kehittämishakuisuutta junioritoimintaamme.
– Ensin keskitytään vanhempiin ikäluokkiin, joissa Penttinen on mukana harjoituksissa ja vetämässä fyysisiä harjoitteita. Tämän jälkeen otetaan ohjelmaan myös nuoremmat ikäluokat.

Etelä-Savon urheiluakatemiassa fysioterapeuttina toimiva Tuula Penttinen on harrastanut monipuolisesti yleisurheilua ja valmentanut yleisurheilijoita kymmenisen vuotta. Akatemiassa Penttinen on tehnyt jo yhteistyötä jalkapalloilijoiden kanssa, joten laji on tuttu.
– Tarkoitus on laittaa seurassa junioreiden fyysinen valmennus kuntoon ja luoda linja, mitä missäkin ikäluokassa fyysisellä puolella tehdään. Opitaan asioita yhdessä seuran kanssa.
Penttinen aikoo trimmata MP:n junioreista nopeampia, vahvempia ja terveempiä urheilijoita.
– Halukkaille järjestetään myös hyvinvointivalmennusta, jolla pyritään ennaltaehkäisemään loukkaantumisia ja kehittämään harjoittelua yksilöllisempään suuntaan.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.