Jukurit kohtaa JYP:n lumipuvussa

Jukurit pelaa jo neljännen kerran vapaaehtoisen maanpuolustuksen puolesta – toivottu lumipuku on juhlakauden kuosi.

Jukurit pelaa jo perinteeksi muodostuneen maanpuolustusteemaisen ottelun ensi keskiviikkona JYPiä vastaan.
Ottelun teemana on Reserviupseerikoulu 100 vuotta. Huhtikuussa 1920 aloitettiin ensimmäinen yhtenäinen reserviupseerikurssi, ja kuluneen sadan vuoden aikana Reserviupseerikoulu on kouluttanut yli 180 000 reserviupseeria Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen reserviin.
– Reserviupseerikoulu on siten kouluttanut ja kasvattanut, sytyttänyt RUK-hengen reserviupseereihin sekä heidän reserviin siirryttyään saanut aikaan merkittävän jatkuvan suorituskykylisän suomalaiseen yhteiskuntaan, sanoo Reserviupseerikoulun johtaja evl Vesa Helminen.

Yleisötoiveena
ensi viikon keskiviikkona pelattavassa ottelussa Jukurit-joukkue pukee ylleen erikoispelipaidan, jonka kuosi jäljittelee Puolustusvoimien käyttämää virallista M05 lumipukua. Suomalaisille rakas ja tuttu kuosi on ollut toivottu, joten se otettiin uudelleen käyttöön nyt Jukurien 50-vuotisjuhlakaudella. Edellisen kerran Jukurijoukkue pelasi lumipukukuosissa vuonna 2017.

Pelipaidat ovat tulleet torstaina 26.11. myyntiin verkkohuutokauppaan, ja tuotot käytetään edellisten vuosien tapaan vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi. Tapahtuman ja huutokaupan vastuullisena järjestäjänä on Suur-Savon reserviupseeripiiri.
Suur-Savon reserviupseeripiirin puheenjohtaja Jussi Saarisen mukaan maanpuolustusotteluiden huutokaupoista on tullut merkittävä tuki reserviläistoimintaan Etelä-Savossa. Tuotoilla on tuettu reserviläisten ampumatoimintaa ja vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta.
– Olemme kiitollisia Jukureille tästä tuesta ja mahdollisuudesta onnitella satavuotista Reserviupseerikoulua osallistumalla RUK100 -ottelun järjestelyihin. Heroes pugnate, sankarit taistelkaa, olkoon ohjeena meille kaikille näinä vaikeina aikoina.

Kalevankankaalla keskiviikkona 2. joulukuuta virallinen ohjelma alkaa noin kello 18.15.
– Yleisön odotetaan saapuvan Ikioma Areenalle hyvissä ajoin. Ottelun alkuseremonioita on hiukan muutettu edellisvuosista, jotta ne voidaan toteuttaa kaikille turvallisesti Liigan turvallisuusohjeita noudattaen. Haluamme poikkeusoloissakin olla mukana tärkeän asian edistämisessä luonnollisesti myös juhlakaudellamme, toteaa Jukurien markkinointi- ja tapahtumavastaava Kristiina Tiippana.

Teemaottelun avaussanat
lausuu ja perinteisen seppelpartion lähettää Etelä-Savon aluetoimiston päällikkö evl Joni Volanen. Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistyksen soittokunta soittaa tutun Narvan marssin sekä joukkueiden saapuessa jäälle RUK:n kunniamarssin Sankarit taistelkaa.
Jukurit vs JYP keskiviikkona 2.12. kello 18.30 alkaen Kalevankankaalla.

Antero Heikkinen