18.11.

Huipputason valokuvaaja Mikkelistä

Mikkeliläinen Jenni Kosonen on nyt virallisesti kansainvälisen tason valokuvaaja. European Photographer -titteliä haettiin 12 valokuvalla, joista tässä kuvassa niistä on kolme.

KuvaMatin yrittäjä, valokuvaaja Jenni Kosonen on saanut European Photographer -tittelin ensimmäisenä mikkeliläisenä. Arvonimen myönsi eurooppalaisten ammattivalokuvaajien järjestö FEP.

Arvonimi on ammattivalokuvaajien keskuudessa arvostettu.
– Suomessa on tällä hetkellä 49 European Photographer -tittelin omaavaa ammattivalokuvaaja. Tuntuu aivan mahtavalta! Tämä tietysti kasvattaa itseluottamusta, kun olen erittäin itsekriittinen valokuvaaja.
– Haluan myös kannustaa muita valokuvaajia etenemään kohti tavoitteitaan, kouluttautumaan ja uskaltamaan. Jos minäkin pystyn, niin muutkin pystyvät, Kosonen naurahtaa.

Arvonimeä haettiin 12 valokuvalla. Titteliin tarvittiin kaksi tuomariston puoltoääntä kolmesta. Kosonen sai täydet kolme.
Tittelin saaminen edellyttää kuulumista FEP-ammattijärjestön alajärjestöön. Kosonen on kuulunut kymmenen vuotta Suomen Ammattivalokuvaajiin.

Kosonen on toiminut Mikkelissä Kirkkopuiston laidalla sijaitsevan valokuvausliike KuvaMatin yrittäjänä viitisen vuotta. Hän aloitti liikkeessä työskentelyn vuonna 1997.
– Siinä ajassa olen kouluttanut ja kehittänyt itseäni tähän pisteeseen. Ensimmäisen kuvani otin ala-asteella.

Tuntuu aivan mahtavalta!

European Photographer -arvonimen saaminen on Kososen mukaan häkellyttävän upea asia.
Koska nainen pitää itsensä haastamisesta, on jäljellä vielä isompiakin harppauksia edettäväksi.
Seuraava askel on Qualified European Photographer -arvonimi.
Siitä seuraava ja kaikista korkein arvonimi on Master QEP -titteli, jollaisen omaa tällä hetkellä vain kolme suomalaista valokuvaajaa.
– Seuraava taso on työn alla, Kosonen vinkkaa.

Valokuvaaminen on hänelle paitsi työ, myös intohimo.
– Olen aina ollut visuaalisesti lahjakas. Valokuvaaminen on väylä, jolla minä voin toteuttaa tätä osaamistani. Ihmisläheisenä kuvaajana nautin suunnattomasti myös asiakaskohtaamisista.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.