Valta vaihtuu energiayhtiössä

Janne Laine ja Jukka Ollikainen.

Suur-Savon Sähkön uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine. Tilaa tekee mikkeliläinen asianajaja Matti Kunnas, joka jättää tehtävän vuodenvaihteessa ikäpykälän nojalla.
Laine valittiin puheenjohtajaksi maakunnallisen energiayhtiön hallintoneuvoston kokouksessa viime keskiviikkona Mikkelissä. Mikkelin seudun ehdokas tehtävään oli Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen, joka jatkaa nykyisessä tehtävässään hallintoneuvoston puheenjohtajana.

Laineen valinta on historiallinen, sillä Mikkeli on energiayhtiön suurimpana kuntaomistajana pitänyt tiukasti puheenjohtajan nuijaa valtapiirissään. Laineen ensimmäinen yritys päästä puheenjohtajaksi päätyi vuosi sitten niukkaan äänestystappioon Kunnakselle.
Energiayhtiön hallitukseen valittiin uutena asianajaja Kalle Ervasti Mikkelistä. Hallituksessa jatkavat varapuheenjohtajana toimiva Tiina Snicker Mikkelistä, Heikki Pärnänen Savonlinnasta, Tapio Paunonen Juvalta sekä Sakari Ainali Toivakasta.

Suur-Savon Sähkön hallituksen kokoonpano ei ole Mikkelin kaupungille yhdentekevä asia. Velkainen kaupunki pohtii juuri energiaomistuksessa muokkaamista siten, että voisi tulouttaa pääomia velkojensa vähentämiseksi.
Mikkelin kaupunki omistaa Suur-Savon Sähköstä 14 prosenttia. Savonlinnan siivu on 11,5 prosenttia.
Viime vuonna Suur-Savon Sähkö teki tarjouksen ostaa Mikkelin kaupungilta Etelä-Savon Energia Oy kokonaan tai osittain. Maakunnan energiayhtiöt yhdistämällä syntyisi suuryritys, joka olisi Suomen yhdeksänneksi suurin sähköyhtiö ja 12:nneksi suurin lämpöyhtiö.