Tornimäki saa uuden yrittäjän

28 vuotta Tornimäkeä pyörittänyt Keijo Andersin tietää, että laskettelukeskuksen tulevaisuus jää hyviin käsiin. Heidi Kelho aloittaa Ski Tornimäen yrittäjänä marraskuun alussa.

Laskettelukeskus Tornimäellä puhaltavat muutoksen tuulet, kun sen pitkäaikainen yrittäjä Keijo Andersin jää eläkkeellä.
Andersin luovuttaa Ski Tornimäen hissikapulan uudelle yrittäjälle marraskuun alussa.
Puikkoihin astuu Heidi Kelho, joka omaa yli 20 vuoden kokemuksen hiihtokeskusalalta.
– Hyppään puikkoihin enemmän kuin innoissani. Tuntuu siltä, että olisin palannut kotiin. On huippua päästä kehittämään Tornimäkeä, Kelho iloitsee.

Kelho työskenteli vuodesta 1995 vuoteen 2018 saakka Vuokatissa, Vuokatinrinteiden hiihtokoulun sekä Lastentalo Hupilan johtajana. Lisäksi hänen vastuullaan olivat rinnekeskuksen tapahtumat.
Kelho kantoi myös vastuuta Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n hallituksessa, vastaten siellä hiihtokoulutoimialan kehittämisestä.
Lisäksi hän toimi pitkään Suomen Hiihdonopettajat ry:n varapuheenjohtajana.

Neljä vuotta sitten Mikkeliin muuttanut Kelho tunnetaan kaupungissa ennestään Mikkelipuistoyhdistyksen toiminnanjohtajana.
Pesti päättyi, kun yhdistys hakeutui toukokuussa konkurssiin.
– En missään nimessä lannistunut siitä, että Mikkelipuistolle kävi miten kävi, sillä tiedän, ettei se ollut minun aiheuttamaani. Tästä lähdetään eteenpäin kohti uusia haasteita.
Kelholla ei ole aiempaa kokemusta yrittäjyydestä.
– Mutta ei pelota, päinvastoin. Olen kasvanut yrittäjäperheessä, joten sinänsä tiedän, mitä yrittäjyys on. Lisäksi olen aina tehnyt työni erittäin yrittäjähenkisesti.

Tornimäen yrittäjävaihdosta on työstetty kaikessa hiljaisuudessa kesän aikana.
– Kun Keijo otti minuun yhteyttä keväällä kysyäkseen, että kiinnostaisiko laskettelukeskuksen yrittäjyys, ajatus tuntui heti hyvältä ja luontevalta.
Kelho sanoo, ettei houkuttelevaa ajatusta laskettelukeskuksen yrittäjyydestä tarvinnut kauaa kypsytellä.
– Tämähän on ihan tuhannen taalaan paikka, kun halusin alalle takaisin ja vielä yrittäjänä.

Hyppään puikkoihin innoissani

Tornimäen tulevaisuuteen Kelho katsoo luottavaisena.
– En malttaisi odottaa, että pääsisin jo kunnolla töihin. Ideoita on valtavasti, mutta nyt täytyy pitää jalat maassa, Kelho naurahtaa.
Millaisilla kehitysideoilla lähdet liikkeelle?
– Haaveilen uudesta rinteestä. Jos sitä ei saada käyttöön ensi kaudelle, niin viimeistään sitä seuraavalle, hän lupailee.
Myös Kelhon hiihdonopettajatausta tulee näkymään jo tulevana talvena Tornimäellä. Esimerkiksi maanlaajuisesti tunnetut lasten Werneri-kurssit ovat saatavilla jatkossa myös Mikkelissä. Kurssilla lapsille laskettelun saloja opettaa hiihdonopettajan lisäksi Werneri-pupu.
– Haluan kehittää kokonaisuutta niin, että Tornimäki on aktiivinen lähiliikuntapaikka, jossa palvelu pelaa ja rinteet ovat huippukunnossa. Lisäksi Tornimäellä on loistavat puitteet ympärivuotiseen toimintaan, hän visioi.

Myös Andersin näkee Tornimäen tulevaisuuden valoisana. Hän sanoo olevansa hyvillään siitä, että keskukselle saatiin uusi kokenut ja innokas rinneyrittäjä.
– Luovutan avaimet tyytyväisin mielin. Heidin kokemus antaa erinomaiset lähtökohdat Tornimäen luotsaamiseen. Myönnettäköön, että ilmassa on myös pientä haikeutta, luopumisen tuskaa, Andersin hymähtää.

Andersin ehti pyörittää laskettelukeskusta 28 vuotta. Haikeutta helpottaa se, ettei hänen tarvitse jättää täysin hyvästejä Tornimäelle.
– Olen lupautunut olemaan Heidin apuna ainakin tulevan kauden.
Eläkepäiville hänellä ei ole vielä sen kummempia suunnitelmia, mutta ainakin rinteet kutsuvat nyt entistäkin enemmän.
– Nyt ehtii hyvin rinteille – muuallekin kuin Tornimäkeen. Reissuja Lappiin on ainakin tiedossa vielä enemmän kuin ennen, Andersin veistelee.

Anni Suomela