Peräpään valvoja: Vesilaitos nielee kuin Niagara

Tämä oli tässä. Legendaarisen kissaemon Anja Miettusen yli 40 vuoden talkoorupeama jalkapallon parissa päättyi viime sunnuntaina Urskissa. (Kuva: Antero Heikkinen).

Mikkelin kaupunki on kohta kaksi valtuustokautta yrittänyt panna talouttaan kuntoon. Ihan putkeen ei homma ole mennyt.
Verot ovat tapissa ja alijäämiä on piakkoin kait 50 miljoonan euron verran. Kriisikunnaksi vajoaminen ei ole monen stepin päässä.

Rahaa menee edelleen rutkasti enemmän kuin tulee. Kovin tuttuja ovat julmistelut sinne tänne.
Essoten laskutukselle ei vaan löydy kattoa, ja vedenpuhdistamo nielee ylimääräisiä miljoonia kuin Niagara.
Näissä tunnelmissa kaupungin päättäjät valmistelevat vaalikauden viimeistä budjettia. Jokohan on käänteen aika?

Yhtään liian aikaisin ei viritellä haketta uusien työntekijöiden ja yrittäjien saamiseksi Mikkelin seudulle. Tänään keskiviikkona sellainen onneksi alkaa Työvoimaa Mikkeliin -nimisenä.
Asiaa edistävät kaupunki, Miksei ja Mikkelin seudun muuttajahanke Solmu yhteistyössä mainostoimisto Groteskin kanssa.
–Pyritään auttamaan yrityksiä sellaisissa rekrytoinneissa, joissa sopivaa osaajaa pyrkimyksistä huolimatta ei ole löytynyt omalta alueelta, Miksein viestintäpäällikkö Jukka Kumpusalo kertoo.

Kampanjan tavoitteena on lisätä myös alueen houkuttelevuutta. Esiin nostetaan turvallisuus, luonto ja palvelut. Kampanjan pääkohderyhmänä ovat nuoret aikuiset.
–Yksi uusista kanavistamme on TikTok, jossa olemme aloittaneet yhteistyön mikkeliläisen tanssitaitelija Johanna Seppäsen kanssa, sanoo kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen.
Pääkohdealueet ovat Helsinki, Lahti, Jyväskylä ja Kuopio. Toivottavasti urbaani nuoriso nyt rientää sankoin joukoin Mikkeliin.

Kyllä Mikkelissäkin osataan. Esedun opiskelija Vivian Erus valmentautuu parhaillaan ammattitaidon MM-karsintoihin. Häntä valmentaa Esedun opettaja Juliana Hokkanen.
Mikkeliläinen Erus on opiskellut Esedulla leipuri-kondiittoriksi. Karsinnat käydään Jyväskylässä lokakuun lopulla.
Erus kertoo, että hänen vahvuuksiaan ovat erityisesti luovuus, taiteellinen silmä sekä kädentaidot.
–Otan tämän kilpailumahdollisuuden erityisesti siltä kannalta, että kehitän itseäni ammattilaisena entistä vahvemmaksi.
Seuraavat ammattitaidon maailmamestaruuskilpailut WorldSkills järjestetään Kiinassa Sanghaissa syyskuussa 2021.

Yle kertoi viime viikolla isolla volyymillä, että Yle Keski-Suomen ja Yle Etelä-Savon uusi päällikkö on Minna Salomäenpää. Hieno homma, mutta kuka hitto oli edellinen päällikkö?
Päästetään lukijat jännityksestä. Salomäenpään edeltäjä oli tietysti Aki Karjalainen, joka tosin saattoi jäädä eteläsavolaisille hieman etäiseksi.
Salomäenpään työtuoli on edeltäjänsä tapaan Jyväskylässä, mistä käsin hän säätää myös Etelä-Savon uutistarjontaa.
Yle niputti aluetoiminnassaan Etelä-Savon Keski-Suomen kylkeen 2018
Kovin onnistuneeksi ei ratkaisua ole Etelä-Savossa koettu.

Hiihtoliiton seurojen liittokokous järjestettiin etäyhteyksin viime lauantaina. Liittovaltuuston puheenjohtajana jatkaa kaksi vuotta kauppaneuvos Heikki Hämäläinen Mikkelistä. Onnittelut!

1. Ex yrittäjä 31/10/2020 15:07

Laskekaa kunnallisvero Suomen alhaisemmaksi. Kuunnelkaa työtä ja hyvinvointia luovia yrittäjiä herkällä korvalla miten toimia jotta yritykset haluaa siirtyä Mikkeliin. Tunnistakaa ja siirtäkää syrjään ne hörhöt kaupungin luottamushenkilöissä ja viranhaltijoissa joiden puuhastelu on vahingollista ja Mikkelin edun vastaista. Näin helppoa se on. Nääs Mikkeli olisi hieno paikka elää ja yrittää mutta kaupungin hölmöilyt tiedetään kautta koko Suomen. No sitä niittää mitä kylvää.