Näköaloja: Osaava Mikkeli

Titta Saksa

Nykyhetkeä koko Suomessa värittää kamppailu olemassa olevien työpaikkojen säilymisestä. Viisautta on kuitenkin katsoa senkin yli ja miettiä keinoja, joilla kasvatetaan elinvoimaa ja luodaan uusia työpaikkoja tulevaisuudessa.
Essote kertoi lähtevänsä mukaan lääkäreiden rekryfirmaan, joka on yhteysyritys Pohjois-Karjalassa toimivan Siun Soten ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa.

Vastaavanlaisille yhteisille rekrykampanjoille on tarvetta varmasti muillakin ammattialoilla.
Täysipäiväisten työpaikkojen luomiseksi ja osaajien saamiseksi omat rahkeet eivät aina ole riittävät, mutta yhdessä pystyisimme työllistämään enemmän ja tarjoamaan houkuttelevia työpaikkoja.
Välttämättä ei tarvitsi mennä edes merta edemmäs kalaan, vaan mahdollisuuksia löytyisi oikeassa tahtotilassa Mikkelin ja lähikuntien yritystenkin välillä.
Mikkeli tarjoaa mitä ihanteellisimman paikan tehdä työtä. Meiltä löytyy myös osaamisen lisäämiseen laajat koulutusmahdollisuudet. Täällä järvisydämen äärellä ei tarvitse kuukausipalkasta käyttää asumiskuluihin niin suurta osaa kuin Etelä-Suomen suunnalla.

Ruuhkaisilta työmatkoilta säästyvät tunnit voi viettää vaikka monipuolisissa liikuntamahdollisuuksissa. Onnekkaimmilla elämisen laatua parantaa lähietäisyydellä oleva kesämökki.
Lapsiperheellisiä houkuttaa hyvät harrastusmahdollisuudet ja ihmisen kokoisessa kaupungissa kaikki nämä ovat aivan käden ulottuvilla. Miten saada muutkin kuin meidät mikkeliläiset ymmärtämään tämän hyvän päälle?
Yksi kohderyhmä, joka kaupungin arvon tunnistaa, on työikäiset paluumuuttajat. Paluumuuttajan etu on se, että paluumuuttaja tuntee paikkakunnan ja sen verkostot, mistä on hyötyä työasioidenkin hoidossa. Paluumuuttaja ei tule tänne vain käymään työn perässä, vaan hänellä on syvempi tunneside kaupunkiin ja sen ihmisiin.

Titta Saksa
paluumuuttaja, henkilöstöjohtaja, Meita Oy