Kolumni: Menestyksen salaisuus

Kuva: Keskisuomalainen / Timo Mustalampi

Etelä-Savo on samassa kokoon 3,5 miljoona euron pääomarahaston, jonka tavoite on vauhdittaa yritysten kasvua maakunnassa. Pääomarahasto on erinomainen uutinen kituliaasta kasvusta kärsivälle maakunnalle.
Erittäin hienoa on, että rahaston tiimoilta maakunnan kaupungit ovat löytäneet toisensa. Liian usein eivät Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki ole vetäneet yhtä köyttä ja vieläpä samaan suuntaan. Jospa tämä olisi alku yhteistyön ajalle!

Iloisia uutisia ovat ne viestit, joiden mukana joukko maakunnan yrityksiä on aikeissa sijoittaa vähintään 25 000 euroa pienten kasvuyritysten tukemiseen.
Vielä ei kuitenkaan olla maalissa. Yritysrahoituksen 2 miljoonan euron tavoitteesta puuttuu vielä neljännes. Loppurutistus on tarpeen.

Erittäin hyvä asia on, että Etelä-Savon rahasto kiinnostaa myös naapurimaakunnassa Keski-Suomessa. Etelä-Savon uusi mediamahti Keskisuomalainen-konserni ilmoittaa sijoittavansa rahastoon.
Ei ole lainkaan itsestään selvää, että pörssinoteerattu yhtiö osallistuu maakunnallisiin talkoisiin. Voittoja ei ole odotettavissa seuraavalla kvartaalilla.
Konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi vakuuttaa aamun Kaupunkilehdessä, että Keskisuomalainen haluaa olla mukana eteläsavolaisten elämässä. Viestin perillemenoa parantaa se, kun sitä terästää tuntuvalla sijoituksella paikalliseen pääomarahastoon.

Keskisuomalaisen ja Jyväskylän menestystarinasta on oppia otettavaksi myös Mikkelissä. Menestyksen takana on vahvoja persoonia kuten Keskisuomalaisen edesmennyt päätoimittaja Erkki Laatikainen sekä kaupunginjohtajat Pekka Kettunen, Markku Andersson ja Timo Koivisto.
Keskisuomalaisen kasvu on jatkunut vahvana Kangaskorven ja Keskisuomalaisen nykyisen päätoimittajan Pekka Mervolan johdolla.
Kangaskorven mukaan menestyksen salaisuus on kuitenkin hyvä yhteishenki. Keski-Suomessa kaupunki, yrityselämä ja mediayhtiö ovat pitkään tehneet syvää yhteistyötä.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.

1. Ilmoittaja 21/10/2020 14:00

Keskisuomalaisen on syytäkin olla kiinnostunut Etelä-Savosta. Aiemmin, Kaakon Viestinnän ja itsenäisen Kaupunkilehden maksamat yritysveroeurot jäivät omalle alueelle mutta nyt ne karkaavat Keski-Suomeen eivätkä hyödytä maakuntaamme yhtään. Mainostajana haluan jättää maksamastani ilmoitustulosta siivun Etelä-Savon alueelliseen hyvinvointiin enkä tukea Keski-Suomen kasvotonta konsernia.