28.10.

Jukurit neuvottelee palkanalennuksista ensi viikolla

Jukurit HC Oy pyrkii vapaaehtoisratkaisuilla ilman yt-neuvotteluja säästämään palkkakuluista liigakauden aikana. Neuvottelut on määrä käydä Jukurit HC Oy:n varapuheenjohtaja Heikki Viitikon johdolla marraskuun ensimmäisen viikon aikana.
-Jokainen pelaaja taistelee nyt myös tulevasta työpaikastaan. Jollei vapaaehtoisesti päästä sopimuksiin, on edessä yt-neuvottelut, Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakka kertoi keskiviikkona yhtiökokouksessa.

Toivakka muistutti, että yt-neuvotteluja käytiin viime keväänä, joiden 300 00 euron tulosvaikutukset olisivat riittäneet turvaamaan meneillään olevan liigakauden, jos uutta korona-aaltoa ei olisi tullut.
Meneillään olevan liigakauden liikevaihdoksi budjetoitiin 3.8 miljoonaa euroa ja tulokseksi plussaa 50 000 euroa.
– Nyt ne eivät toteudu.

Liigaseurat ovat lähes viikoittain pitäneet videopalavereja. Kaikissa seuroissa on käyty yt-neuvotteluja.
Jukureilla ja muilla liigaseuroilla vain 50-60 prosenttia hallikapasiteetista on käytössä.
Jukureilla on myyty parhaimmillaan 1 300 lippua peleihin, joista 300-400 irtolippua.

Toivakka kertoo, että joka pelissä jäädään 25 000 euroa taloudellisesti, eli 100 000 euroa kuukaudessa.
Jukurit HC Oy:n tulokseksi ajalta 1.5.19-30.4.2020 vahvistettiin keskiviikon yhtiökokouksen 146.765,94 euron tappiota. Toiminnallisesti tappio oli lähes 350 000 euroa. Yhtiön pääomistajat lunastivat autioita. Tulos heikkeni edellisvuodesta 250 000 euroa. Liikevaihto säilyi 3,9 miljoonan euron tasolla.

Keskeisimmin tappion toi henkilökulujen 260 000 euron kasvu edelliskaudesta. HC Jukurit Oy:n palvelukseen tuli tilikaudella urhelutoimenjohtaja ja yhtiö maksoi lähes neljästä kuukaudesta palkkaa erotetulle ja nykyiselle päävalmentajalle. Myös pelaajabudjetti ylittyi.
Pääsylipputulot laskivat 60 000 euroa. Viime keväänä Jukurit pelasivat runkosarjan viimeisen kotiottelun ilman yleisöä.
Toivakka kertoi Jukurien pelaajabudjetin olevan SM-liigan pienin.

Jukurit HC Oy:n hallituksessa jatkavat: Jukka Toivakka, Heikki Viitikko, Jukka Ahokas, Reijo Björkman, Kai Simola ja Jyrki Larvanto.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.