Ihastjärven koulu myyntiin

Vaajaan 10 vuoden ikäinen Ihastjärven koulu on tulossa myyntiin nettihuutokaupan kautta.

Vuonna 2012 valmistunut Ihastjärven koulu on tulossa myyntiin. Mikkelin kaupunki panee 1,8 hehtaarin totilla sijaitsevan rakennuksen tarjolle nettihuutokauppaan lokakuun viimeisellä viikolla.

Noin 20 kilometrin päässä Mikkelin keskustassa sijaitseva Ihastjärven koulu on kaupungin palvelujohtajan Linda Asikaisen mukaan hyvässä kunnossa.
Myyntiin tulee koulu tontteineen sekä alueella sijaitsevat viisi muuta rakennusta, joista kaksi on tällä hetkellä kyläyhdistyksen käytössä.
– Ostaja saa muun muassa erittäin hyvän liikuntasalin ja urheilukentän sekä pururadan.

Ihastjärven koulurakennus on koulun lopettamisen jälkeen ollut kyläyhdistyksen käytössä. Asikainen sanoo, että myyntiä on valmisteltu hyvässä yhteistyössä kyläläisten kanssa. Kauppoja ei koulurakennuksesta paikallisen väen kanssa ole kuitenkaan ole vireillä.
Kyläyhdistyksen käytössä olevien rakennusten kohtaloa pohditaan, ja ainakin toisen eli kioskin siirtoa uuteen paikkaan valmistellaan. Tavoite on, että kyläyhdistys voi hyödyntää sitä jatkossakin.
– Jos koulurakennuksen ostajalla on tarvetta vuokralaisille, kylältä voi löytyä kiinnostusta.

Koulurakennuksen hintaa ei Asikainen huutokaupan kynnyksellä halua ennakoida.
– Pohjahintaa ei ole, mutta mitä tahansa tarjousta ei kaupunki hyväksi, sillä mitään pakkoa meillä ei ole myydä.
Kaupunki on aktiivisesti vähentänyt kiinteistö- ja asuntokantaansa. Haukivuorelta tarjolla olevista 14 kerrostaloasunnosta on puolet myyty. Peruskuntoinen yksiö irtoaa viidellä, kaksio seitsemällä ja kolmio yhdeksällä tonnilla.
– Kaikki tyhjillään olleet asunnot ovat menneet kaupaksi. Vuokralaisille olemme tarjonneet mahdollisuutta ostaa asunto, jossa he asuvat.

Asikainen sanoo, että ulkopuolisiakin ostajia on ilmaantunut. Yksi ostaja kertoi, että biokaasuntankkauspiste sai hänet hankkimaan kakkosasunnon Haukivuorelta.
Lähiaikoina kaupunki panee myyntiin muun muassa paritalon Snellmaninkadulta ja omakotitalon Juhaninkadulta. Graniittitalo odottaa yhä ostajaa.
– Graniittitalon myyntiä edistää kaiken aikaa välittäjänä Asenne etenkin rakennusliikkeiden suuntaan.