Vihdoinkin lelukauppa

Tiina Tanttari avaa lelukauppansa Savilahdenkadulla 3. lokakuuta. Liikkeellä auttelevat tarvittaessa Tanttarin poika Juho Ikonen (vas.) ja kihlattu Ari Paajanen.

Kun BR-lelukauppa sulki ovensa Mikkelin kauppakeskus Akselissa vuoden 2017 lopulla, heräsi mikkeliläiselle Tiina Tanttarille ajatus ”täytyyhän Mikkelissä lelukauppa olla”.
Siitä saakka unelma omasta leluliikkeestä kaupungin keskustassa on kypsynyt Tanttarin mietteissä. Lauantaina 3. lokakuuta tulee viimein se päivä, jolloin hän avaa oman kauppansa Savilahdenkadulla.
– Tälle on ihan selkeästi tilausta. Ikkunan takana on jo käynyt paljon ihmettelijöitä kyselemässä, että milloin avaamme. Kaupunkilaiset ovat odottaneet, että tänne saadaan ihan oikea lelukauppa, Tanttari hymyilee.

Leikin Lahja -nimisen liikkeen tarjontaan kuuluu kattavasti leluja, joiden kohderyhmä on aina vauvaikäisistä yli 10-vuotiaisiin lapsiin. Lisäksi myyntiin tulee tuotteita myös aikuisempaan makuun, kuten pienoismalleja, palapelejä ja lautapelejä.
– Ajatuksena on, että kaupasta löytyy tarjontaa ihan jokaiselle. Lisäksi myyntiin tulee esimerkiksi lasten elokuvista tutuilla hahmoilla kuvitettuja sateenvarjoja, tarravihkoja ja korurasioita.

Ensi kuun loppupuolella yritykselle avautuu myös verkkokauppa.
– Se on hyvä ja tärkeä lisä palveluun. Haluan palvella myös ulkopaikkakuntalaisia asiakkaita.
Tanttari sanoo, että suunnitelmissa on myös palkata lisää työvoimaa, kunhan toiminta lähtee kunnolla käyntiin. Alkajaisiksi hän pyörittää liikettään yksin. Myös Tanttarin kihlattu Ari Paajanen ja poika Juho Ikonen ovat lupautuneet tarvittaessa avuksi.
Liikkeen tiloissa on kokonaisuudessaan neliöitä noin 60.
– Se riittää alkuun oikein hyvin. Kasvusuunnitelmiakin on, mutta niistä en tässä vaiheessa halua paljastaa enempää.

Tanttarilla on jo ennestään seitsemän vuoden kokemus yrittäjyydestä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri. Työuransa hän on tehnyt taloushallinnon, kirjanpidon ja vakuutusmyynnin parissa.
– Tämä on hyvin erilaista aiempaan työkokemukseeni verrattuna, mutta toisaalta kaupan ala on tullut tutuksi. Nimenomaan lelukaupan perustaminen oli kiehtova ajatus senkin takia, että pidän itsekin leluista ja lapsista. Olen kyllä todella innoissani.

Leikin Lahjan avajaisia vietetään 3. lokakuuta. Avajaispäivässä on mukana Lasten kulttuurikeskus Vekkula.
– Avajaisissa voi tavata muun muassa prinsessan ja prinssin, Tanttari vinkkaa.

Anni Suomela