23.09.

Nälkäpäivän perinne jatkuu

Mirva Helske (vas.) ja Olli Helske Mikkelin musiikkiopistolta sekä Heini Kurki ja Jaakko Hokkanen Mikkelin SPR:ltä kannustavat mikkeliläisiä antamaan tukensa Nälkäpäiväkeräykseen esimerkiksi osallistumalla konserttiin.

Suomen Punaisen Ristin perinteinen Nälkäpäiväkeräys alkaa huomenna torstaina. Mikkelissä keräykseen voi osallistua torstain, perjantain ja lauantain aikana eri puolilla kaupunkia, muun muassa keskustan kävelykadulla sekä paikallisten kauppojen auloissa ja kassoilla.
Kerätyt rahat menevät SPR:n katastrofirahastoon, jonka apua tarvitaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suomessa Nälkäpäiväkeräyksen varoja käytetään muun muassa tulipalojen uhrien auttamiseen.

Oman kortensa kekoon kantaa jälleen myös Mikkelin musiikkiopisto, joka järjestää salissaan perinteisen Nälkäpäiväkonsertin jo kymmenettä kertaa. Koronatilanteen takia konsertti siirrettiin viikolla eteenpäin, ja se järjestetään kahdessa osassa torstaina 1. lokakuuta ja perjantaina 2. lokakuuta kello 18 alkaen.

Molemmille illoille on luvassa erilainen ohjelmisto. Iltojen aikana lavalle astelee iso joukko musiikkiopiston oppilaita.
Konsertin järjestelyistä musiikkiopistolla vastaava Olli Helske laskeskelee, että esiintyjiä kummasakin konsertissa lähes 20. Lisäksi perjantain konsertissa esiintyvät opiston lapsikuoro sekä Vilhonkadun kamariorkesteri.
– Nälkäpäivän konsertti on ollut joka vuosi aivan erityisellä tapaa hyvän mielen tapahtuma. Oppilaat voivat omalla soittamisellaan auttaa ja osoittaa tukensa, ja he ovatkin aina mielellään mukana konsertin järjestämisessä.

Musiikkiopiston säestäjä ja konserttikoordinaattori Mirva Helske painottaa, että opistolla on kiinnitetty nyt erityistä huomiota hygieniasuosituksiin – niin myös Nälkäpäivän konsertin osalta.
– Päädyimme järjestämään konsertin kahdessa osassa. Näin turvaväleistä pystytään huolehtimaan paremmin. Suosittelemme, että kaikki kuulijat käyttäisivät salissa maskeja.
Musiikkiopiston salissa on käytettävissä 80 istuinpaikkaa, eli puolet tavanomaisesta vähemmän. Myös konserttien kesto on rajattu tuntiin eikä niissä ole väliaikaa.
– Avaamme salin ovet hyvissä ajoin ennen konsertin alkua ruuhkan välttämiseksi.

Konsertin tuotto on vaihdellut vuosittain 750 ja reilun tuhannen euron väliltä. Tuotto menee lyhentämättömänä Nälkäpäiväkeräykseen.
– Konsertilla on ollut joka vuosi aivan valtava merkitys Nälkäpäiväkeräyksen kokonaistuottoon Mikkelissä. Sen tuottama osuus on ollut noin 15 prosenttia Mikkelin keräyksen varoista, kertoo SPR:n Mikkelin paikallisosaston keräysjohtaja Heini Kurki.
Myös SPR:n Mikkelin paikallisosaston puheenjohtaja Jaakko Honkanen painottaa konserttien merkittävyyttä keräyksen kannalta.
– Olemme erittäin kiitollisia musiikkiopistolle, että he ovat mukana keräyksessä. Etenkin tänä vuonna konsertin merkittävyys korostuu, koska koululuokat eivät ole tänä vuonna mukana keräämässä koronan takia, Kurki ja Honkanen sanovat.

Nälkäpäiväkonsertin lisäksi Mikkelin musiikkiopistolla on tarjolla syksyyn muutakin ohjelmaa. Syyskaudella konserttikalenterissa on enemmän pieniä soittajaisia ja vähemmän suurempia tapahtumia.
Tarjolla on lokakuussa muun muassa puhaltajien ja kitaransoitonoppilaiden konsertit sekä pianoparaati.
– Vierailukonsertteja on myös siirretty tulevalle keväälle, tänä syksynä on ainoastaan 10. lokakuuta järjestettävä Kuopion viulukilpailun voittaja Adrian Ibanez-Resjanin vierailukonsertti. 15. marraskuuta kuullaan viimeinen osa Mirvan enkelit2 -laulumusiikin konserttisarjasta, Mirva Helske kertoo.

Keskiviikkoklubit pyörivät musiikkiopistolla normaaliin tapaan, mutta niiden maksimiosallistujamäärä on rajattu neljäänkymmeneen. Tarkemmat tiedot musiikkiopiston tapahtumista löytyvät nettisivuilta: www.mlimo.fi.

Nälkäpäivän konsertit Mikkelin musiikkiopistolla 1. ja 2. lokakuuta kello 18.
Valtakunnallinen Nälkäpäiväkeräys järjestetään Mikkelissä 24.-27. syyskuuta. Lisätietoja ja ohjeet lahjoittamiseen ilman käteistä www.nalkapaiva.fi.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.