Urheiluyläkoulu alkaa

Rehtori Janne Syrjäläinen (vas.) ja liikunta- ja hyvinvointijohtaja Jari Jalkanen ovat innoissaan urheiluluokan käynnistymisestä Kalevankankaalla.

Kalevankankaan urheiluyläkoulu käynnistyy suunnitellusti tänään keskiviikkona.
Opiskelun aloittaa 24 yläkoulun seitsemännen luokan opiskelijaa, 11 tyttöä sekä 13 poikaa.
– Tasokkaita hakijoita oli kaiken kaikkiaan 59, kertoo rehtori Janne Syrjäläinen.

Kalevankankaan koulussa lukuvuoden aloittaa kaikkiaan yli 600 koululaista, joista alakoululaisia on 305 ja yläkoululaisia 256. Koululla toimivat myös joustavan perusopetuksen luokka sekä kuusi Taituri-luokkaa. Yhteensä Kalevankankaalla on tulevana lukuvuonna 33 luokkaa.
Syrjäläisen mukaan oppilaita on nyt enemmän kuin koskaan, koska Ihastärven ja Vanhalan lakkautettujen koulujen oppilaat ovat siirtyneet Kalevankankaalle. Lisäksi koululle haetaan oppilaaksi myös muualta Mikkelistä. Henkilöstöä koululla on kaikkiaan yli sata.
– Uuden kouluvuoden käynnistäminen on ollut myönteisen työllistävää, rehtori Syrjäläinen myöntää.

Liikuntapolkua työstetään

Urheiluluokan toiminnassa liikkuvuus, lihashuolto ja lihasvoiman kehittyminen tulevat olemaan keskeisellä sijalla. Kalevankaan liikuntakasvatukseen on nimetty myös liikunta- ja työhyvinvoinnin johtajan tehtävä, jota hoitaa luokanopettaja Jari Jalkanen.
– Koulun oman liikuntapolun suunnittelu on keskeinen osa tulevan lukuvuoden liikuntateemaamme, sanoo Jalkanen
– Yhteistyötä kehitetään erityisesti Etelä-Savon urheiluakatemian kanssa, rehtori Janne Syrjäläinen korostaa ja kiittelee.

Mikkelissä yläkouluja ovat Urheilupuisto ja Lyseo. Yhtenäiskoulut toimivat myös Anttolassa, Haukivuorella, Rantakylässä ja Ristiinassa.

Antero Heikkinen