Mikkeli lisää kierroksia

Kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä sanoo, että Mikkelin maankäyttöön ja kaavoitukseen tulee lisää johtajuutta, nopeutta ja palvelua.

Mikkelin kaupunki haluaa vauhtia kaavoitukseen ja maakauppoihin. Paljon odotuksia kohdistuu uuteen maankäytönjohtajan virkaan, joka täytetään syksyn aikana.

Kaupungin teknisen johtajan Jouni Riihelän mukaan maankäytön organisaatiota ei tällä kertaa höylätä vaan pannaan kunnolla uuteen kuosiin. Kaavoituksen ja maankäytön tehtäviin tulee kaksi kokonaan uuttaa virkaa. Maankäytönjohtaja lisäksi perustetaan asiakkuuspäällikön virka ja palkataan poikkeuslupakäsittelijä.
Mikkelin kaavoitus ja maankäyttö eivät ole aina saaneet yrittäjiltä kiitosta. Riihelä sanoo, että palautetta on kuultu ja tavoite on parantaa juoksua.
–Nyt haemme parannusta tilanteeseen. Haluamme nopeuttaa ja parantaa palvelua. Tavoitteena on kaupungin elinvoiman kasvattaminen.

Riihelän mukaan suuri muutos liittyy maankäytönjohtajan viran perustamiseen.
–Jatkossa maanhankinta ja -myynti sekä kaavoitus ovat yksissä käsissä. Se on merkittävä parannus.

Pulmat Mikkelin kaavoituksessa ja maankäytössä ovat olleet tiedossa pitkään, ja nyt niihin tartutaan. Uusien virkojen lisäksi kohennusta kaavoitukseen haetaan sillä, että kaupunki ostaa aiempaa enemmän konsulttipalveluja kaavoituksen avuksi.
–Kunnissa on ollut perinne pitää kaavoitus omissa käsissä. Meillä ne pidetään edelleen omissa käsissä, mutta ostamme lisää konsultointityötä nopeuden ja osaamisen varmistamiseksi, Riihelä sanoo.

Uudet virat pyritään täyttämään syksyn mittaan. Ne ovat juuri tulossa hakuun, ja esimerkiksi maankäytönjohtaja pyritään nimittämään lokakuussa. Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Tehtäväkohtainen palkka 4500 euroa kuukaudessa.
–Tarjolla on erittäin kiinnostava avainpaikka, jossa Mikkelin elinvoimaa konkreettisesti luodaan. Toivon tehtävään määrätietoista henkilöä, jolla on valmiutta muutoksiin, joita nykyaika meiltä vaatii, sanoo Riihelä.

Muutosten myötä aiemmin kaavoituspäällikkönä toiminut Ilkka Tarkkanen siirtyi uuteen kaupunginarkkitehdin virkaan ja kaupungingeodeettina toiminut Hannu Peltomaa niin ikään uuteen kaavoitus -ja kiinteistöinsinöörin virkaan.
Muutokset astuivat voimaan heinäkuun alusta. Kaupungingeodeetin ja kaavoituspäällikön virat lakkautettiin samasta ajankohdasta.

1. Väärin menee 25/08/2020 12:13

Mikkelissä näköjään kannustetaan ja motivoidaan henkilökuntaa vähättelemällä omien alaisten työtä ja osaamista. Pomoja tulee, mutta suoritusportaan paikkoja ei ole varaa täyttää eikä kohta kukaan uskalla paikkoja hakeakaan. Konsulttien huimiin palkkioihin rahaa löytyy, kun korotetaan veroja.