Kellman vaihtoi vapaalle

Kimmo Kellman jakoi liikuntasalivuoroja tasapuolisesti eri seuroille. Uskiin hän pukeutui Pallo-Kissojen punaiseen.

Mikkelin kaupungin hallimestarina ja aiemmin maalaiskunnan Rantakylän urheilutalon johtajana kolmekymmentä vuotta työskennellyt Kimmo Kellman, 64, vaihtoi vapaalle elokuun alussa.

Kellman on hyvällä, mutta hieman hämmentyneellä mielellä.
– On niin paljon tiivistä yhteistyötä takana. Uusi tilanne ei aukea heti. Monien kremppojen jälkeen itsensä kuntoon laittaminen on tärkeää.

Kellman myöntää, että on kiva levähtää Saarijärven terassilla Juvalla.
– Touhuta lastenlasten kanssa ja antaa heille yhteistä aikaa.
Työelämän kohokohtia ovat olleet Rantakeitaan valmistuminen 1982 ja onnistunut peruskorjaus 2001.
– Hirvensalmen Tervaleppäjuhlille saatiin aikaiseksi ainutlaatuinen miesten teatteriryhmä Laivan kannella näytelmään.
– Sairilan koulukodissa Lahtosen Arton kanssa saimme ilojen ja murheiden jakamisen lisäksi tytöt innostumaan liikunnasta ja leikkimielisestä kisailusta.

Haave oli liikunnan ammatti

Isona onnistumisena Kellman pitää salien ajankäytön niukkuutta jaettaessa hyvän yhteistyön kasvamista urheiluseurojen ja yhdistysten kesken.
– Kun oli hankalia ratkaisuja, kävin seurojen kanssa asioita läpi ennen päätöksentekoa. Mikkelin kaupungin sisäinen yhteistyö on ollut hyvää eri toimijoiden kanssa.
Kellman on monen urheilulajin taitaja. Jalkapalloa hän pelasi hyökkääjänä MiPK:ssa nappulaliigasta (SM-pronssia) A-nuoriin ja Pallo-Kissojen mestaruussarjan joukkueeseen saakka.
Jalka katkesi harjoituspelissä 1975 ja SM-sarja jäi haaveeksi.

Sulkapallossa Lob-82 seurassa hän ylsi B1-tasolle eli oli parhaimmillaan 20–25 joukossa Suomessa. Polvileikkaus pysäytti lupaavan sulkkisuran. Sulkapalloliiton aluevalmentajana hän toimi vuosina 1989–94.
Urheilua rennosti meiningillä käynnistynyt petanque-harrastus kesti 15 vuotta ja vei maajoukkuetasolle. SM-hopeaa hän heitti vielä 2019 M55-sarjassa. Golf käynnistyi 1998 ja on hiipunut viime vuosina viiteen pelikertaan/kesä. Pyöräily on tuorein harrastus ilman kilpailullisia tavoitteita.

Antero Heikkinen