12.08.

Juristeja pelätään turhaan

Maria Kivipelto (vas.) ja Aino Kuulasmaa haluavat olla helposti lähestyttäviä asianajajia.

Maria Kivipelto ja Aino Kuulasmaa avasivat elokuun alussa Mikkeliin Asianajotoimisto K&K Oy:n. Uusi toimisto on täyden palvelun talo, joka ottaa hoitoonsa juttuja laidasta laitaan.
Kummallakin osakkaalla on takana vuosien työ muiden toimistojen palveluksessa. Opintojen jälkeen he työskentelivät muun muassa Helsingissä.
– Itse tein Helsingissä paljon liikejuridiikkaa. Nykyisessä työssä Mikkelissä tulee eteen juttuja paljon monipuolisemmin, sanoo Kuulasmaa.

Viimeksi kuluneet viisi vuotta on kumpikin työskennellyt Mikkelissä Asianajotoimisto Ervasti & Kunnas Oy:ssä.
– Olemme olleet jo melko pitkään alalla, ja halusimme nyt perustaa omat yrityksen. Uskomme, että meille on tilaa Mikkelissä, Kivipelto ja Kuulasmaa sanovat.

Kuulasmaa arvioi, että asianajotoimistojen kilpailutilanne Mikkelissä on terve. Kaupungissa on useita toimistoja, mutta ylikireään kilpailuun eivät uudet yrittäjät ole törmänneet.
– Mikkelissä on paljon asianajajia, mutta aika moni on lähestymässä eläkeikää.

Uudet yrittäjät haluavat toimia palvelevana ja luotettavana asianajotoimistona. He arvelevat, että juristipalveluja jostakin syystä arastellaan.
– Meitä on turha pelätä. Toivomme, että meihin otetaan yhteyttä matalalla kynnyksellä, sanoo Kivipelto.

Aika moni lähestyy eläkeikää

Kuulasmaa on syntyperäinen mikkeliläinen ja neljännen polven juristi, joka kiinnostui alasta jo lapsena seuratessaan isovanhempiensa ja isänsä työtä juridiikan parissa. Kuulasmaan isä oikeustieteen tohtori Matti Kunnas on tunnettu ja tunnustettu asianajaja. Hän on toiminut uuden toimiston taustatukena.
– Minua innostaa juttu kuin juttu, jos asiakas on jälkeenpäin tyytyväinen, sanoo unelma-ammatissaan työskentelevä Kuulasmaa.

Tyytyväinen työhönsä on myös alun perin riihimäkeläinen Kivipelto. Hän on kotiutunut perheineen Mikkeliin hyvin.
– Suvussa ei ole ennestään juristeja, mutta oma kutsumus heräsi jo ala-astella. Tämä on ollut minulle erittäin hyvä valinta.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.