13.08.

Eero Lehtosen ensimmäisestä olympiavoitosta 100 vuotta

Mikkelin Kilpa-Veikkoja edustanut Eero Lehtonen (1898 – 1959) voitti vuoden 1920 Antwerpenin olympialaisissa yleisurheilun viisiottelun kultamitalin. Mikkelissä syntynyt Lehtonen voitti samassa lajissa kultaa vuoden 1924 Pariisin olympialaisissa. Viisiottelun lajit olivat kiekonheitto, keihäänheitto, pituushyppy sekä 200 ja 1500 metrin juoksumatkat.
Lehtonen on myös yleisurheilun viisiottelun viimeinen olympiavoittaja, sillä Pariisin kisojen jälkeen laji poistui olympiaohjelmasta.
Lehtonen oli ensimmäinen mikkeliläinen olympiavoittaja.

Panu Patomäen veistämä Eero Lehtosen näköispatsas paljastettiin Mikkelin Urheilupuistossa vuonna 1984. Patsaan luona järjestetään seppeleenlasku vuosipäivän kunniaksi ensi sunnuntaina 16. elokuuta. Seppeleenlasku tapahtuu kello 18.30 alkavan MP:n Ykkösen jalkapallo-ottelun väliajalla noin kello 19.15. Seppeleen laskun suorittavat Mikkelin kaupungin hallituksen jäsen Petri Pekonen, Mikkelin Kilpa-Veikkojen puheenjohtaja Juha Putkonen ja MP:n hallituksen varapuheenjohtaja Jan Korhonen.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.