29.07.

Taideteosten lumoissa

StudioM3:n yrittäjä, sisustussuunnittelija Minna Häkkinen viihtyy taiteen keskellä. Hänen liikkeessään on esillä ja myynnissä teoksia 17 suomalaiselta taiteilijalta.

StudioM3:ssa on esillä myös keramiikkaa. Pirjo Tikkisen Asennetta-patsaat ovat menneet Minna Häkkisen mukaan kuumille kiville.

Kun mikkeliläinen sisustussuunnittelija Minna Häkkinen ripustaa taideteoksen liikkeensä seinälle, kaikki palaset loksahtavat paikalleen. Hänellä on silmää luoda lumoavia kokonaisuuksia, jossa taide ja sisustus kulkevat käsi kädessä.

Häkkinen pyörittää yhdistettyä sisustusliikettä ja taidegalleriaa Mikkelin keskustassa Savilahdenkadulla. StudioM3-nimisen liikkeen vetonaula on kodinomainen ympäristö, jossa taide on ripustettu kauniisti esille.
–Näin asiakkaat pystyvät hahmottomaan helpommin, miten teos toimisi omassa kodissa.

Hän otti taiteen osaksi yritystoimintaansa nelisen vuotta sitten.
–Alkuun minulla oli vain muutaman taiteilijan teoksia, mutta sittemmin taiteen osuus on kasvanut tässä kokonaisuudessa todella runsaaksi.
Tänä päivänä taidetta on liikkeessä kahdessa kerroksessa kaikkiaan 17 suomalaiselta taiteilijalta.
–Ja lisää on tulossa syksyllä. Kun on kerran hurahtanut taiteeseen, niin siitä ei ole paluuta, Häkkinen naurahtaa.

Taiteella on minulle valtava merkitys

Hän sanoo esittelevänsä kuvataidetta oman makunsa mukaan. Liikkeen seinille päätyy sellaisten taiteilijoiden teoksia, joista hän itse pitää.
–Voin sanoa olevani erittäin ylpeä tästä kokonaisuudesta. Myös asiakkaat ovat olleet ihastuksissaan.
Moni vieraileekin liikkeessä ihan vain katsellakseen taideteoksia. Häkkinen on pyrkinyt luomaan liikkeestä mahdollisimman kodinomaisen ja rennon, jotta asiakkaat voivat tulla ihastelemaan taidetta matalalla kynnyksellä.
–Tänne voi tulla vaan ihan rennosti. Kauttaaltaan valkoiseksi maalatut taidegalleriat voivat olla pelottaviakin, mutta täällä ei tarvitse jännittää tai pönöttää. Asiakkailta on tullut paljon kehuja juurikin kodinomaisesta ympäristöstä.
Eniten teoksia esillä on Pia Feinikiltä, Hannamari Matikaiselta, Päivi Hintsaselta, Kirsi Neuvoselta ja Emmi Vuoriselta.
–Jokaisella taiteilijallamme on ihan omanlaisensa tyyli, mutta voisin luonnehtia kokonaisuutta moderniksi taiteeksi. Sellaista ajanhenkistä, mutta samalla ajatonta.

Häkkinen tunnustaakin jäävänsä usein työpäivän päätteeksi pitkiksikin ajoiksi ihastelemaan teoksia.
–Joskus sitä ihan unohtuu tuijottamaan näitä töitä. Taiteella on minulle niin valtava merkitys. Jo kauneus itsessään tuottaa hyvää oloa, mutta olen myös ihan sataprosenttisen varma, että olen käsitellyt omia kipupisteitäni taideteosten avulla.
Jokunen teos on toki päätynyt myös yrittäjän omaankin kotiin.
–Mutta ihan vain pari, en minä täältä näitä läjäpäin kanna kotiini. Luopumisen tuskaa olen kyllä kokenut, kun joku suosikkiteoksistani ostetaan liikkeen seinältä, Häkkinen nauraa.

Pia Feinikiltä avautuu syyskuussa Studiom3:ssa uusi näyttely, jonka avajaisia vietetään lauantaina 5. syyskuuta kello 11–15. Näyttely on esillä koko syyskuun ajan.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.