29.07.

Opa Muurikka vahvassa iskussa

Opa Muurikan tuotanto jatkuu Mikkelissä. Pislan vientijohtaja Piia Heikkinen ja Muurikan retkituotteiden testaaja ja tuotantopäällikkö Antti Saarinen valmistivat savustettua lohta Opan terassilla. (Kuvat: Antero Heikkinen)

Kesäkuussa omistajanvaihdoksen kokenut Opa Muurikka Oy:n toiminta jatkuu Mikkelissä ennallaan. Yhtiön tuotanto, tehtaanmyymälä ja asiakaspalvelu toimivat Yrittäjäkadulla.
Opa Muurikan omistus siirtyi kotimaiselle Pisla Oy:lle
– Opa Muurikan 25 työntekijää jatkavat yritysfuusion jälkeen vanhoina työntekijöinä Pislan palveluksessa, kertoo Opa Muurikan liiketoimintajohtaja Jyrki Sihvonen.

Koronaviruksen myötä kaikki Opa ja Muurikka -myymälät suljettiin keväällä liki kuukaudeksi, kun samaan aikaan myynti omassa ja jälleenmyyjien verkkokaupoissa kasvoi hyvin.
Kesäkuun alusta alkoi Muurikka-tuotteiden kauppa käydä yli kaikkien odotusten. Sihvosen mukaan uudet tuotelanseeraukset ja vanhojen tuotteiden kehittäminen ovat onnistuneet hyvin.

Kasvanut kysyntä on Sihvosen mukaan aiheuttanut pitkiä toimitusaikoja, mutta näkymät tulevaisuuteen ovat positiiviset.
– Kuluttajat Suomessa suosivat kotimaisia brändejä ja myös vientimarkkinat vetävät hyvin.

Opan tuotanto jatkaa

Opa Muurikan tunnettuja tuotemerkkejä ovat Opa, Muurikka ja Kotakeittiö. Opan päätuotealueita ovat keittiötarvikkeet ja ruoanlaittovälineet. Muurikan tuotteet ovat pääosin ulkokäyttöön suunnattuja ruoanlaitto- ja elämystuotteita.

Retkisavustin palkittiin

–Retro retkisavustin on kevyt, näppärä ja omaa kestävän kehityksen kriteerit, kertoo Muurikan retkituotteiden testaaja Antti Saarinen.

Muurikka Retkisavustin voitti Scandinavian Outdoor Award -palkinnon kesän 2020 kilpailussa. Alun perin 90-luvulla luotu tuote keräsi kiitosta käytännöllisyydellään, kompaktilla ja kevyellä rakenteellaan sekä kauniilla muotoilullaan.
– Muurikka Retkisavustin tuli meillä retromallina myyntiin uudestaan hiljattain kesäkuussa. Mallin suunnitteli tuotekehitysinsinööri Tapani Räsänen 1990-luvun lopulla Mikkelissä.
– Uuden lanseerauksen myötä mallia on toimitettu myös jo muutamaan Euroopan maahan, Pislan vientijohtaja Piia Heikkinen kertoo.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu, sylinterin muotoinen retkisavustin keräsi tuomaristolta kiitosta näppäränä ja kevyenä retkivarusteena, jolla lihan, kalan tai vihannesten savustaminen onnistuu kätevästi nuotiolla, vaikkapa vaelluksella.
– Retkisavustin sopii käytettäväksi sekä nuotiolla että kaasu- ja hiiligrilleissä. Savustimessa on mukana irtojalat, joiden avulla sen voi asettaa nuotion päälle. Sitä voi käyttää myös ilman savustuspuruja sekä retkiuunina. Savustin painaa vain kaksi kiloa. Se on tosi helppo napata mukaan rinkkaan tai veneeseen ja kuljettaa pidemmälläkin vaelluksella, kertoo kokemuksistaan Muurikka retkituotteiden testaaja, tuotantopäällikkö Antti Saarinen.

Scandinavian Outdoor Group jakaa palkinnon uusille ja innovatiivisille retkeilytuotteille kaksi kertaa vuodessa. Palkinto on arvostettu alalla, sillä tuotteet testataan retkeilyolosuhteissa. Palkinnon valintakriteereinä ovat tuotteen design, innovaatio, toiminnallisuus ja käytettävyys, laatu sekä kestävän kehityksen periaatteet. Kaikkiaan tuomaristo testasi 13 uutuustuotetta neljässä kategoriassa.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.