29.07.

Neuvokas nuori yrittäjä

Nuori mikkeliläinen yrittäjä Santtu Teittinen (vas.) saa tukea Martti Lokalta, jolle kokemusta yrittäjyydestä on kertynyt huomattavasti enemmän. Hyvät neuvot ovat olleet tarpeen muun muassa haettaessa mallisuojaa patentti- ja rekisterihallituksesta.

Santtu Teittinen, 27, teki aikoinaan ammattiopiston lopputyökseen perämoottorin ja moottorisahan yhdistelmän. Korona-aika näytti, että nuori mikkeliläisyrittäjä on muutenkin idearikas kaveri.

Kun korona maaliskuun puolivälissä iski, istuivat Teittinen ja hänen yhtiökumppaninsa Martti Lokka pohtimaan, millaista suojautumista ihmiset kaipaavat. Viikossa oli koossa ideat, jotka johtivat kolmen tuotteen syntymiseen.
– Yhdessä Martin kanssa tuumittiin ratkaisuja, joilla on mahdollista suojautua virukselta.

Ideariihessä saivat alkunsa ostoskärryjen kertakäyttöiset, kierrätettävät kahvasuojaimet sekä näppäinsuojaimet, jotka sopivat muun muassa pankkiautomaatteihin ja Veikkauksen pelikoneisiin.
– Yksi tuote on vielä kehitysvaiheessa, sanoo Teittinen, joka omistaa yhdessä kahden yhtiökumppaninsa kanssa myös metallialan alihankintaa tekevän Billet Oy:n.

Olemme valmiina jos tarve ilmenee

Kesäkuussa Thinkover Oy sai patentti- ja rekisterihallitukselta mallisuosuojapatentit kolmelle koronalta suojaavalle tuotteelle. Kaikille tuotteilleen yritys on saanut myös Business Finlandilta avustusta.
Tulevatko Teittisen ja Lokan tuotteet markkinoille asti, jää nähtäväksi. Toiveena on tietenkin, ettei uuttaa aaltoa tule.
– Me olemme valmiina, jos tarvetta ilmene. Harjoitus oli joka tapauksessa hyödyllinen, sillä oppia tuotekehityksestä tuli paljon, Teittinen sanoo.

Parivaljakolla on vireillä vielä yksi tuote, jolle he ovat hakemassa mallisuojaa koekäyttöjen jälkeen.
– Sen verran voi paljastaa, että kyse on matkapuhelimien ja tablettien kertakäyttöisestä käyttösuojasta, Lokka sanoo.

Martti Lokka on toiminut muutamien paikallisten startup-firmojen tukena. Hän on muun muassa tarjonnut niille rahoitusta 50-vuotisjuhlarahastostaan.
– Haluan auttaa nuoria kehittämään liiketoimintaansa Etelä-Savossa.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.