Näköaloja: Oma maa mansikka

Mari Makkonen

Työ liikunnan parissa on kuljettanut ympäri Suomea ja maailmaa. Ei tullut Inari -järvestä eikä Kalifornian rannikosta Saimaan ja Etelä- Savon voittanutta.
Rantasalmella syntyneenä veri veti takaisin aitojen ihmisten, puhtaan luonnon ja toimivan yhteiskunnan pariin.

Nähdäkseen lähellä olevan hyvän on välillä käytävä kaukana. Tämä poikkeuksellinen kevät vain vahvisti valintojeni oikeellisuutta.
Etelä-Savon Liikunnan keikkakalenteri meni aivan uusiksi Covid-19:n peruuttaessa kaikki tapahtumat. Emme jääneet tuleen makaamaan, vaan innovoimme ESlin Tiimin ja urheiluseurojen kanssa yhdessä uudenlaisia aktiviteetteja.

Tavoitteena oli lisätä ihmisten hyvinvointia ja liikuntaa poikkeustilan arkipäiviin. Esimerkkinä elyn kanssa yhdessä toteutettu Tästä Hyvää Seuraa -hanke, jossa 19 eteläsavolaista seuraa tarjosi omilla lähialueillaan liikuntaa perheille, nuorille ja työttömille.
Ympäröivä luonto, pihapiirit ja ulkoliikuntapaikat ovat nousseet aivan uuteen arvoonsa. Mikkelin alueen seuroista ovat mukana Anttolan Urheilijat, Mikkelin Kilpa-Veikot, Mikkelin Kissat, Juniori-Jukurit, Brahen Voimistelijat, Mikkelin Voimistelijat ja Urheiluseura Hatsina. Meidän Mikkeli Sport on puolestaan nostanut esiin Mikkelin monipuolisia ulkoliikuntapaikkoja.

Varmasti meistä jokainen osaa arvostaa tänä kesänä ihan uudella tavalla saunavastan tuoksua, lenkkipolun sammalikkoa, lumpeen kukkia, marjametsän värejä ja kesäsateen raikkautta. Ne tuntuvat nyt voimaannuttavimmilta kuin koskaan aikaisemmin.
Erinomaisesti toiminut terveydenhuoltojärjestelmä ja rajoituksia noudattaneet kansalaiset ovat mahdollistaneet mansikan makuisen ja sporttisen kesän kaikesta huolimatta. Nautitaan siis tästä hyvästä, jota ei voi rahalla ostaa.
Aurinkoista ja sporttista kesän jatkoa!

Mari Makkonen
Etelä-Savon Liikunnan aluejohtaja