Kuntien työyhteisöt liikkeelle

Hyvinvointiohjelmasta rupateltiin rennosti torikahveilla. Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen (oik.) otti mielihyvin vastaan ESLin aluejohtaja Mari Makkosen esittämän liikunnallisen haasteen.

Etelä-Savon Liikunta on käynnistämässä kuntayhteisöille suunnattua Buusti360-hyvinvointiohjelmaa.
ESLin aluejohtaja Mari Makkonen kiertää parhaillaan tapaamassa eteläsavolaisia kaupunkien ja kuntien johtajia esittelemässä ja tarjoamassa uutta hyvinvoinnin edistävää ohjelmaa.
– Kiinnostus ja vastaanotto on ollut erittäin myönteistä.

Makkonen korostaa, että Buusti360-hyvinvointiohjelma on luotu koko maan kattavien liikunnan aluejärjestöjen yhteistyönä.
– Buusti oli tarkoitus käynnistää kevättalvella. Covid-19 muutti kaiken.
– Nyt on erinomainen aika luoda iloa ja virkistystä liikunnan avulla.
Mitä paremmin työyhteisö voi, sitä paremmin työt sujuvat.
– Yhdessä toimimalla saamme kestävää hyvinvointia ja positiivista imua koko maakuntaan, Mari Makkonen uskoo.

Liikunnasta iloa ja virkistystä

Buusti360 rakennetaan kunkin työyhteisön tarpeiden pohjalta. Tarjolla on ideoita ja apua työhyvinvointiin laajasta valtakunnallisen asiantuntijaverkoston kautta.
– Monipuoliset, vuosittain vaihtuvat teemat pitävät yllä motivaatiota ja haastavat kokeilemaan uusia, innostavia tapoja liikkua ja huolehtia hyvinvoinnista – työhyvinvointi osaksi elämää, Makkonen visioi.
Luonteri Pyöräilyä, joka tänä vuonna järjestetään syyskuussa, ESLIn aluejohtaja haastaa ja suosittelee ensimmäiseksi esimerkilliseksi aktiviteetiksi.
– Kuntien johtajat, esimiehet, voivat itse näyttää esimerkkiä osallistumalla ja kannustamalla työyhteisönsä mukaan.
– Tämä on oiva startti talven työrupeamalle. Jokainen voi pyöräillä kuntonsa mukaan, rennosti 40 kilometriä tai jopa 95 kilometriä mäkisemmässä Anttolan ja Juvan maastoissa.
Makkosella on houkutteleva kannustin.
– Kunta, jonka työyhteisöstä osallistuu eniten väkeä, saa palkinnoksi Buusti 360-työhyvinvointiohjelman, jonka kesto on yksi vuosi.

Luonteri Pyöräily voi Mari Makkosen kokemuksilla olla parhaimmillaan olla virkistävää yhdessäoloa.
– Monipuolinen palauttava ohjelma on luvassa saunomisen, uinnin ja maittavan lounaan muodossa.
– Uutena on vielä illalla ”Bikes Partyt” eli tanssit Anttolanhovissa.

Luonteri Pyöräily 5. syyskuuta. Anttolanhovi on tapahtumakeskus. Reitit Mikkelin Anttolassa ja Juvalla.

Antero Heikkinen