Kesäteatteria, olkaa hyvä

Tämä kokoonpano vauhdittaa Dom Mikkelin heinäkuisia torstai-iltoja. Domin musiikkiteatteriryhmään kuuluvat Jani Luoma (vas.), Marjaana Viitanen, Tiina Bolz, Tuuli Anikari ja Janne Kyyhkynen. (Kuva: Juha Parkkinen)

Dom Mikkeli haluaa tuoda helpotusta kesäteatteriesitysten puutteeseen uudella hyväntuulisella tapahtumalla.

Ihan Domista on musiikillista iloittelua paikallisten osaajien voimin. Heinäkuun ajan torstai-iltaisin Dom Mikkelin sisäpihalla järjestettävässä tapahtumassa lavalle astelee kulttuurialan ammattilaisista koostuva musiikkiteatteriryhmä, johon kuuluvat Tuuli Anikari, Marjaana Viitanen, Jani Luoma, Tiina Bolz ja Janne Kyyhkynen.
Luvassa on musiikkia, teatteria, komiikkaa ja ripaus improvisaatiota.
– Emme itsekkään täysin tiedä, mitä mahtaa olla luvassa. Sehän tästä tekeekin jännittävää, näyttelijä Marjaana Viitanen naurahtaa.
– Kyseessä ei kuitenkaan ole impro-show. Esityksen runko koostuu musiikkinumeroista sekä lyhyistä teksteistä, vinkkaa näyttelijä Tuuli Anikari.

Esitysten musiikillisesta annista esiintyjät paljastavat sen, että joukossa on sekä tuttuja että vähän tuntemattomampiakin kipaleita. Kuten esityksen luonteeseen kuuluu, myös musiikki on valittu huumoripitoiseksi.
Tarjolla on ainakin lauluesityksiä kitaran säestyksellä sekä muusikko Jani Luoman itse sovittama musiikkipotpuri.
– Tunnelma on hyvin odottava. On mahtavaa päästä tekemään näin vapaamuotoista tapahtumaa, Luoma kommentoi tunnelmiaan.
– Improvisaatiolisä tuo oman kutkutuksensa tapahtumaan myös meille esiintyjille. Hauskaa tulee varmasti, Anikari sanoo.

Idea tapahtumaan tuli Dom Mikkelin yrittäjä Juha Parkkiselta, joka tunnustautuu innokkaaksi kesäteatteri-ihmiseksi.
– Kun kaikki kesäteatteriesitykset peruttiin, niin kyllähän se ärsytti. Ajattelin, että jotain on keksittävä. Soitin Marjaanalle (Viitanen), ja siitähän tämä lähti kehkeytymään. Nyt on ihan täydellinen dreamteam koossa, Parkkinen sanoo.

Tarjolla ei ole jäykkää draamaa

Esitykset järjestään sisäpihalla säävarauksella kello 18 alkaen. Sadekelin sattuessa esitys siirretään sisätiloihin.
Esityksen kesto on 45 minuuttia. Kymmenen euron hintaiset liput ovat myynnissä Domin tiskiltä. Paikkoja on rajoitetusti.
– Tarjolla ei ole otsa rypyssä katsottavaa draamaa, vaan kepeää, iloista, ammattilaisten tekemää viihdettä, Viitanen lupaa.

Tulevana torstaina kello 19, lähes heti Ihan Domista -tapahtuman jälkeen, Bar Domissa tarjoillaan myös toisenlaista antia musiikin ystäville.
Ravintolan yläkerrassa otetaan varaslähtö mikkeliläisen metallibändi Balance Breachin uuden levyn kuunteluun.
Dead End Diaries -levy julkaistaan virallisesti perjantaina 3. heinäkuuta saksalaisen Out Of Linen kautta.

Lauantaina 4. heinäkuuta Domissa järjestetään I love Mikkeli -päivä. Päivän aikana muun muassa maistellaan pizzaa ja oluita sekä nautiskellaan musiikista.
Esiintymässä tapahtumassa ovat muun muassa Duo Joaker, Midnight Signs ja Crowhouse.
Tarkka I love Mikkeli -päivän ohjelma löytyy Dom Mikkelin ja Mikke ry:n Facebook-sivuilta.
Ihan Domista -tapahtumat Dom Mikkelissä kello 18 alkaen 2.7., 9.7., 16.7., 23.7. ja 30.7.

Anni Suomela