IkiJukuri jaksaa

Kalervo Hynnisen elämässä Jukurit on tärkeällä sijalla.

Kalervo Hynninen, 80, kuuluu pitkäaikaisimpiin mikkeliläisiin jääkiekkovaikuttajiin pelaajana, johtokunnan jäsenenä, osakkeenomistajana ja ikikannattajana.
Hän oli mukana jo 1957 ensimmäisessä mikkeliläisessä sarjaottelussa ja pelasi MP:n paidassa suomisarjaa niin Ilmarisen kuin Pankalan kaukaloissa sekä Jukurien kakkosjoukkueessa vielä 1970-luvun alussa.

Hynninen muistaa aktiivivuosinaan nostaneensa lukuisia kertoja esille ajatuksen yhdestä erikoisseurasta. MP:n ja Pallo-Kissojen resurssit olivat niukat. Jalkapallo ja jääpallo olivat Mikkelissä selkeissä ykkösasemissa.
Hynninen tuli Jukurien johtokuntaan silloisen pelikaverin ja huippumaalivahti Jukka Vahvaselän houkuttelemana ja toimi taloudellisena vastuunkantajana pitkälle 1980-luvulle.
– Johtokunnan jäsenten vastuu oli kova. Jukurien velka oli suurimmillaan kahden miljoona markan luokkaa. Vekseliin pistettiin nimiä melkein jokaisessa johtokunnan kokouksessa.
– Meitä oli 3–4 sellaista, jotka kannettiin takaajan iso vastuu oman rahapussin kautta, Hynninen muistelee.

Divariin nousun 1975 Hynninen koki tosi hienona hetkenä. Moni katsoja ja kaupunkilainen ehti epäilläkin.
– Alku valtakunnallisella sarjatasolla oli lupaava ja toi 1975–76 ”avohallisarjan” kakkossijan HPK:n jälkeen.
Pelaajista Hynninen nostaa muutamia esille. Erinomainen pelimies ja valmentaja oli Jukka Mattila, joka on kotiutunut Mikkeliin. Mielen päällä ovat myös Pentti Matikainen, Juha Hukkanen ja Matti (Ollin isä) Jokinen, Kalevi Hiltunen, Kai Simola, Antti Laakso, Petri Lehtonen, Mikko Hakkarainen ja Marko Kauppinen.

Mestiksen lukuisten mestaruuksien jälkeen arvioitiin liigatasoa.
Jukka Toivakan johdolla löytyi muitakin jääkiekon tulevaisuuteen vahvasti uskovia.
Hynninen on Jukurien osakkeenomistaja puolisonsa Sagitta Hynnisen kanssa.
– On käyty tähän mennessä kaikki Jukurien kotiottelut ja osa vieraspelejäkin.

Antero Heikkinen

1. Sanna Paltiala 29/07/2020 11:14

Eikö HUOLTOA arvosteta,/kunnioiteta ollenkaan tekevät vähintään puolet elämästään jukurien hyväksi???