Hinee avaa Akselissa

Entisiä Brand Galleryn tiloja kauppakeskus Akselissa remontoidaan parhaillaan Hinee-vaateliikkeen tarpeisiin sopiviksi. Yrittäjä Pia Kankkunen luottaa, että Hineen kaltaiselle erikoisvaateliikkeelle löytyy kaupungista kysyntää.

Mikkelin keskustaan avautuu uusi naistenvaateliike. Yrittäjä Pia Kankkunen avaa Hinee-nimisen liikkeen elokuun puolivälin tienoilla kauppakeskus Akselin katutasoon, entisiin vaatekauppa Brand Galleryn tiloihin.
Liike tarjoaa vaatteita, kenkiä, laukkuja ja muita asusteita aikuisille naisille. Kankkunen sanoo, että tarjonnan avainsana on persoonallisuus.
– Tilaan vain pieniä eriä kutakin tuotetta. Ideana on, että jos ostaa minun liikkeestäni vaatteen, kadulla ei ihan äkkiä tule vastaan toista, jolla olisi samanlainen.

Yrittäjä uskoo, että Hineen kaltaiselle erikoisvaateliikkeelle löytyy kaupungissa markkinarakoa.
– Uskon, että tilausta on. Minulle tulee muutamia sellaisia merkkejä, joita ei muualta Mikkelistä saa.
Liikkeen hintatasoa yrittäjä luonnehtii keskihintaiseksi.
– En lähdekään kilpailemaan isojen ketjujen kanssa, mutta hinnat eivät kuitenkaan ole pilvissä. Myyntiin tulee moneen käyttöön soveltuvaa laadukasta arkivaatetta, sekä työhön että vapaa-ajalle.

Avainsana on persoonallisuus

Kankkunen omaa kaupan alalta noin 20 vuoden kokemuksen. Hän toimi vuosia Mikkelin Intersportin kauppiaana 2000-luvun alkupuolella. Vuoden 2007 tienoilla hän siirtyi Intersport-kauppiaaksi Kuopioon.
– Jätin sen elämän taakseni toissa vuonna. Mikkeliin palasin viime vuoden keväällä, jolloin unelma omasta kivijalkaliikkeestä alkoi kypsyä.
Kankkunen alkoi oikopäätä etsiä sopivia liiketiloja kaupalleen.
– Halusin kaupan Mikkelin keskustaan. Voisin sanoa, että nämä tilat ovat parhaat mahdolliset, jos kauppakeskuksia ajattelee.
Tiloissa on neliöitä noin 100.
– Nämä tilat ovat juuri täydelliset pienelle uniikille vaateliikkeelle.

Yrittäjä sanoo, että kaupan nimivalinta on herättänyt ulkopaikkakunnilla ihmetystä. Sen sijaan Mikkelissä se on otettu vastaan hymyissä suin.
– Nimihän on nimenomaan savolainen ja mikkeliläinen. Minulle on ollut aina selvää, että jos joskus perustan oman vaateliikkeen, sen nimen on ehdottomasti oltava Hinee.
Hinee – eli hieno ja upea – kuvaa yrittäjän mukaan myös oivallisesti liikkeen tarjontaa.
– Sitähän tänne myyntiin tulee, hineetä, hän naurahtaa.

Yrittäjä työskentelee liikkeessä ainakin alkuun yksin. Suunnitelmissa on tosin myöhemmin palkata lisätyövoimaa, jos tarve sitä vaatii.
– Ja toivottavasti vaatii. Liikkeen kasvusuunnitelmat ovat tietysti mielessä, mutta katsotaan nyt alkuun, miten kauppa lähtee pyörimään. Odotukset ovat erittäin positiiviset. Odotan innolla, että pääsen avaamaan ovet.

Anni Suomela

1. Olipa mukava uutinen 22/07/2020 12:43

Hineetä.Mitä sitä sen kummemmin kommentoimaan. Hinee kerrtoo kaiken.