Puolustaja Santeri Salmela Jukureihin

Jukurien puolustus saa lisää kokoa ja ulottuvuutta, kun puolustaja Santeri Salmela, 19, liittyy joukkueen vahvuuteen. Jukurit ja Salmela ovat solmineet 1+2-vuotisen sopimuksen, jossa optiovuodet ovat seuraoptioita.
Salmela on nuoreksi aikuiseksi kokenut pelaaja. Hän on yli 80 poikien ja nuorten maaottelun lisäksi pelannut neljällä kaudella Liigaa KooKoossa ja KalPassa yhteensä 66 ottelua. Viime kaudella Salmela pelasi pääasiassa Mestiksessä Jokipojissa (43 ottelua, tehoilla 6+7=13).

Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari luonnehtii Salmelaa (186 cm, 87 kg) hyvin liikkuvaksi ja ulottuvaksi yleispuolustajaksi ja laadukkaaksi alivoimapelaajaksi. Salmelan joukkuepelaamisen taidoista ja haluista kertoo puolestaan se, että hän on ollut useissa juniorijoukkueissaan kapteenistossa. Näin oli myös vuonna 2018, jolloin Salmela oli voittamassa U18 MM-kultaa Suomen joukkueessa.
Salmelan erinomaisesti Kouvolan-vuosilta tunteva Jukurien valmentaja Jari Kauppila vahvistaa pelaajassa olevan runsaasti suoritusvarmuutta, esimerkillisyyttä ja johtajuutta, vaikka kyseessä on vielä nuori ammattilainen. Ensimmäiset ottelut Salmela pelasi Liigassa jo 16-vuotiaana.
Salmelan urakehitykselle teki Kauppilan mielestä hyvää pelata viime kaudella isossa roolissa Mestiksessä, jossa kiekollinen peli kehittyi sekä peliaktiivisuus ja itseluottamus kasvoivat.
– A-juniori-iässä Salmela oli parilla kaudella runsaasti Liiga-joukkueen mukana, mutta melko pienellä peliajalla. Nyt kehitystä on kiritty kiinni, Kauppila kuvaa.

Lappeenrannassa syntynyt ja KooKoossa juniorivuotensa kiekkoillut Salmela sanoo liittyvänsä Jukurimiehistöön hyvällä fiiliksellä, innoissaan ja odottavaisena.
– Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta ja siitä, että täällä tehdään laadukkaasti töitä.
Salmela listaa omiksi vahvuuksiksi ainakin jämäkän puolustuspelaamisen omassa päässä ja alivoimalla.
– Viime kausi Jokipojissa toi varmuutta omaan pelaamiseen lisää. Oli tosi kehittävää, kun pääsi pelaamaan ehjän kauden miesten pelejä. Aiemmin olen ollut sekä A-nuorten että Liiga-joukkueen mukana, joten nyt keskittyminen pääasiassa yhteen joukkueeseen vei omaa peliä eteenpäin paljon. Haluan kehittyä Jukureissa entistä monipuolisempana ja tehokkaampana pelaajana.

Hän kertoo, että aina Jukureita vastaan pelatuissa paikallisotteluissa on ollut oma spesiaali tunnelmansa. Nyt niihin on erityinen fiilis.
Santeri Salmela liittyi Jukurien harjoitusvahvuuteen Mikkelissä maanantaina 1. kesäkuuta, kun joukkue aloittaa yhteisen pienryhmäharjoittelun.

Antero Heikkinen