Näköaloja: Riparikesä

Tuulia Ikonen

Tämän lehden ilmestyessä Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kesän 2020 ensimmäiset leirimuotoiset riparit ovat olleet käynnissä kaksi päivää. Nämä nuoret, jotka ovat syntyneet pääosin vuonna 2005, elävät elämässään aivan erityistä vuotta.
Monet ihmiset muistavat ripariaikansa ja useimmat heistä muistavat sen kivana, huolettomana ja turvallisena aikana, jolloin tutustutaan uusiin ihmisiin ja nautitaan siitä, että ollaan melkein jo aikuisia, mutta ei ihan vielä.

Tänä vuonna olen oivaltanut, että meillä on riparityössä yhteistyökumppaneita, joita en ole aiemmin osannut ottaa ajattelussani huomioon. Koronakesän leirikäytänteiden suunnittelussa saimme konsultaatioapua Essotelta. Ja kyllä, myös aiempina kesinä, kun leireillä on ollut pulmia terveyteen liittyen, he ovat auttaneet meitä, mutta yleensä vasta siinä tapauksessa, kun joku on jo sairastunut tai telonut itsensä leikkien tiimellyksessä.
Tuntuu aika mukavalta, että ihmiset, jotka eivät ole ehkä koskaan olleet leireillämme, ovat jaksaneet käyttää aikaansa ja osaamistaan, että me saisimme pitää laadukkaita leirejä murehtimatta siitä, olemmeko osanneet ottaa riittävästi huomioon seikat, jotka tämänhetkisen tiedon valossa voivat estää tai hidastaa koronaviruksen leviämistä.

Minun kokemukseni mukaan jokainen ripari on ikimuistettava. Me työntekijät toivomme, että riparilaiselle se olisi kaikkea tätä hyvällä tavalla. Me yritämme parhaamme ja toivomme, että se riittää ja että riparilaiset tulevat vastaan omalla innollaan. Näin saamme aikaan hienon leirin, jonka muisto kantaa ja kannattelee silloin, kun jotkut muut asiat tuntuvat sortuvan ympärillä. Yksi hienon leirin perusraaka-aineista on yhteistyö. Se, että kuljemme yhdessä kohti samaa päämäärää ja tuomme mukaan oman osaamisemme ja ilomme. Tämä saattaa päteä myös muualla elämässä.
Ihanaa riparikesää kaikille, jota asia koskettaa menneisyyden, nykyisyyden tai tulevaisuuden vuoksi!

Tuulia Ikonen
Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan riparipappi