Ammattilaishaave aikaistui

MP:n sinipaidassa varttunut Olli Kilpeläinen sai Kyprokselta tarjouksen, johon tarttui. Unelma kansainvälisistä kentistä aikaistui.

Jalkapalloilija Olli Kilpeläinen, 19, ottaa ensimmäisen askeleen kohti unelmaansa, ammattilaisuutta. Hän siirtyy heinäkuun puolivälissä kahden vuoden sopimuksella Kyproksen Limassoliin. Uusi seura ja työnantaja on Apea Akrotiri FC-seura, joka pelaa Kyproksen 4. korkeimmalla sarjatasolla.

Siirto konkretisoitui juhannuksen aikana. Kilpeläisen ja kasvattajaseura Mikkelin Palloilijoiden välinen sopimus purettiin hyvässä ja kannustavassa hengessä tämän viikon maanantaina.
Kilpeläisen mielestä nyt on oikea ja paras hetki lähteä.
– Kirjoitin ylioppilaaksi 2019 ja varusmiespalvelukin on suoritettu. Osallistuin keväällä Jyväskylän liikuntatieteellisen pääsykokeisiin. Ei tärpännyt. Yritetään myöhemmin uudestaan.

MP:n puheenjohtaja Olli Heinikainen luonnehtii Kilpeläisen siirtoa arvostukseksi myös MP:n junoripolulla.
– Olli on pelannut 8-vuotiaasta alkaen kaikissa MP:n juniori-ikäluokissa.

Kansainvälistä kokemusta pelaajana ja valmentajana omaava MP:n päävalmentaja Juha Pasoja uskoo Kyprokseen lähdön merkitsevän Kilpeläiselle erinomaista mahdollisuutta jalostua ammattilaisena. Kyproksen seurajoukkueet ovat suomalaisia edellä.
– Olisin toki mielelläni pitänyt hänet Sinisessä paidassa. Esitykset talvikaudella olivat mainioita Suomen Cupin otteluissa.

Englanti on jatkossa puhekieli

Kyproslaisjoukkueen kykyjenetsijä seurasi juuri Suomen Cupin pelejä, joissa Kilpeläinen onnistui topparin roolissa. Olli Kilpeläinen kertoo uuden seuransa pelaajiston koostuvan useista hänen ikäisistään brittiläistaustaisista nuorista. Valmentaja on kyproslainen britti.

Mihin pitää panostaa ensimmäiseksi Kyproksella?
– Kommunikoimiseen kentällä. Onneksi tuli lukion kieliopinnot hoidettua tunnollisesti ja yo-kirjoituksetkin m-arvosanalla.
Itseluottamus on hyvässä kunnossa. Taito ja peliluku on hyvällä mallilla.
– Fyysisyyttä, voimaa ja nopeutta tarvitaan lisää, että peliura etenee.

Kilpeläinen lähtee ensimmäiseen ammattilaisdiiliinsä motivoituneena ja tavoitehakuisena.
– On hienoa saada keskittyä täysillä jalkapalloon topparina tai keskikentällä.
Kyproksessa pelataan eurooppalaisella rytmillä. Sarjakausi alkaa syyskuussa ja päättyy keväällä.

Antero Heikkinen