Simoska tahtoi opettajaksi

Mervi Simoskan mielestä kunnanjohtajan työ on palveluammatti.

Juvan kunnanjohtajana pian neljä vuotta ahkeroinut hallintotieteiden maisteri Mervi Simoska omaa kunnallisalalta parin vuosikymmenen kokemuksen.
–Olen ollut onnekas, että työurallani olen saanut tehdä aina mielekkäitä ja haasteellisia tehtäviä. Lapsena en unelmoinut kunnanjohtajan työstä, vaan minusta piti tulla joko opettaja tai toimittaja. Tiedotusoppia olen opiskellut ja tehnyt toimittajan töitäkin.

Viestinnän taitoja huomenna perjantaina 50 vuotta täyttävä Simoska pystyy ja saa hyvin hyödyntää nykyisessä työssään kunnan johtamisessa.
Kuntajohtajana Simoska luonnehtii itseään keskustelevaksi, määrätietoiseksi ja helposti lähestyttäväksi tiimipelaajaksi. Mitä sovitaan laaja-alaisesti yhdessä, sen mukaisesti mennään, hän sanoo.
–Kunnanjohtajan työ on palveluammatti. Teen työtä juvalaisten hyvinvoinnin ja Juvan elinvoiman hyväksi.

Miten
kunnallisdemokratia ja nopeat muutokset kulkevat yhdessä?
–Kunnallisdemokratia on olennainen osa paikallista vaikuttamista ja kuntalaisten osallistamista. On tärkeää, että kunnan eri toimielimissä on edustettuna mahdollisimman monipuolinen joukko kuntalaisia. Vaalit ovat aina mahdollisuus, mutta myös omalta osaltaan haaste.

Miten kuntayhteistyö Juvan, Joroisten, Rantasalmen ja Sulkavan kesken jaksaa?
–Juva on tottunut tekemään yhteistyötä eri suuntiin, pisimpään Joroisten ja Rantasalmen kuntien kanssa. JJR-kuntayhteistyö on muuttunut sen tiiviimmistä ajoista.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri eli Sosteri järjestää Juvan ympäristöterveyden ja eläinlääkintähuollon. Juvan kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyi vuoden 2017 alussa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Essotelle.
Sen myötä on tiivistynyt kunnan yhteistyö vuosien jälkeen Mikkelin seudun kanssa.

Simoska muistuttaa
, että kunta on varsinainen monialakonserni, joka tarjoaa monipuolisia haasteita ja kehittymisen paikkoja päivittäin.
–Tällä hetkellä oma katseeni on tiukasti Juvan nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Tavoitteena on, että 600-vuotias Juva on vuonna 2042 edelleen vireä ihmisten yhteisö.

Antero Heikkinen

Kunnanjohtaja Mervi Simoskan oli tarkoitus tarjota kuntalaisille syntymäpäiväkahvit merkkipäivänään. Koronan vuoksi ne siirtyvät ensi syksyyn.