Peräpään valvoja: Etävirvon etävarvon tuoreeks terveeks!

Pari viikkoa koronavirusta on opettanut autotkin pitämään turvaväliä – vihdoinkin. Kuva on tuomiokirkon edestä viime sunnuntaina.

Puistokukan henkilökunta Mikkelissä on keksinyt oivallisen keinon ilahduttaa ja palvella niitä asiakkaita, jotka eivät koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan seurauksena voi asioida kukkakaupassa.
–Mikkelin kaupunkialueella kuljetamme maksuttomasti asiakkaiden kotioville leikko- ja ruukkukukat ja tarvittaessa mullan ja kukkalannoitteetkin. Käynnistimme kuljetuspalvelun pari viikkoa sitten ja kysyntää on riittänyt, kertoo Puistokukan yrittäjä Kaisa Rantalainen.

Erikoismaalaus R. Heiskanen on puolestaan maalannut upean taulun Covid-19 teemalla. Taulusta oli Erikoismaalauksen Facebook-sivuilla huutokauppa, joka päättyi viime sunnuntaina.
Korkeimman huudon 301 euroa teki Suur-Savon Komiat, joka on epävirallinen ryhmä Osuuskauppa Suur-Savon esimiehiä.
Kauppasummalla Mikke ry ja Erikoismaalaus R. Heiskanen ostivat ja lahjoittivat tiistaina Essotelle/Mikkelin Keskussairaalle välipaloja varmistamaan jaksamista elintärkeässä työssä.
Suur-Savon Komiat luovuttaa myöhemmin taulun Essotelle muistoksi tästä vaikeasta ajasta, jossa he ovat joutuneet taistelemaan tuota Covid-19:ää vastaan.

Suomen suosituimpiin tanssilavoihin lukeutuvan Ristiinan Metsälinnan kauden avaus on aikaisintaan kesäkuussa. Kausi oli tarkoitus käynnistää jo toukokuun alussa.
–Terveys edellä luonnollisesti mennään. Jospa jossain vaiheessa kausi saadaan aukaistua, kertoo lavaisäntä Petri Tikkanen.
Metsälinna täyttää ensi kesänä 70 vuotta. Juhlatanssien on suunniteltu toteutuvan heinäkuussa.

Kerta kiellon päälle hiihtokilometreistä, kun näkyy luntakin satavan. Heikki ”Heke” Hämäläinen raportoi viime torstaina iltayhdeksältä FB:ssä Vuolinkojärveltä, että oli hän saavuttanut ”tänä lumettomana koronatalvena” 4000 kilometrin rajapyykin.
Vaatimattomana miehenä tunnettu kauppaneuvos ei tohtinut ottaa koko kunniaa itselleen, vaan kiitti rehdisti kilpaveljeään Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosta.
–Ilman keskinäistä kisaa en olisi viitsinyt näin paljon hiihtää, Hämäläinen tilitti.
Halonen kertoi maaliskuun puolimaissa saneensa kokoon 3000 kilometriä perinteisellä tyylillä.

Etelä-Savon maakunnan vapaa-ajan asukkaille suunnattu Laiturilla-lehti oli haastatellut rahamaailmaa edustavan Finassiala ry:n pomomiestä Tuomo Yli-Huttulaa.
Yli-Huttula tuntee Etelä-Savon hyvin. Hän työskenteli pitkään Savonlinnassa sanomalehti Itä-Savon päätoimittajana. Nykyisin hän viettää lomiaan sekä Savonlinnassa että Mikkelissä.
Haastattelussa oli etenkin yksi kohta, joka toivottavasti luetaan maakunnassa tarkoin:
–Toivoisin Savonlinnan päättäjiltä rohkeutta tehdä asioita yhteistyössä alueen muiden kuntien kanssa, toivottaa maahanmuuttajat tervetulleiksi ja uudistaa palveluja, muotoili Yli-Huttula ajatuksiaan, joihin on helppo yhtyä.

Etelä-Karjalan maakuntajohtajan valintaa valmisteleva rekrytointiryhmä on Kuntalehden mukaan päättänyt lähettää Antti Kivelän ja Satu Sikasen henkilöarviointiin.
Kivelä on KYS:n apulaisylilääkäri ja Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Lappeenrantalainen Sikanen työskentelee Etelä-Karjalan liiton aluekehitysjohtajana.
Etelä-Savossa ei pantaisi pahakseen, vaikka Kivelä siirtyisi Kuopiosta Lappeenrantaan. Hän on tiettävästi harannut tehokkaasti vastaan mm. Varastokirjaston siirtoa Kuopiosta Mikkeliin. Hän on myös vähintään raotellut Savonlinnalle ovea Pohjois-Savon suuntaan.
Etelä-Karjalan liiton valtuuston on tarkoitus valita uusi maakuntajohtaja 8. kesäkuuta. Nykyinen maakuntajohtaja Matti Viialainen jää eläkkeelle elokuun lopussa.