Kolumni: Korona Kintereillä

Jääkiekkoon erikoistunut verkkolehti Jatkoaika innostui koronakriisin myötä laukalle, jota voi vain hämmästellä. Jatkoaika mitätöi täysin SM-liigassa pelaavat Sportin ja etenkin Jukurit.

Riku Isokoski -niminen kolumnisti kirjoitti keskiviikkona, että ”Liiga ei kärsi, jos korona kaataa pari seuraa. Hyinen totuus on se, että yhden tai kahden seuran poistuma olisi tässä kohdin urheilullisessa mielessä parasta, mitä Liigalle voisi tapahtua”.
Isokoski jatkaa lennokasta tekstiä toteamalla, että ”nappikauppiaitten aika Liigassa päättyy”.

Isokosken mielestä ongelmat juontavat Jokereitten lähtöön Liigasta. Siitä alkoi kuulemma härski kulissipeli, jonka ansiosta kolme Mestis-seuraa nostettiin hyvin lyhyen ajan sisään pääsarjatasolle.
Kulissipelin vahvat kabinettipelaajat Sportin Heikki Hiltunen ja Jukurien Jukka Toivakka eivät Isokosken mukaan ole pystyneet rankentamaan seuroistaan uskottavia liigaorganisaatioita. Sport ja Jukurit ovat hänen mukaansa Liigan huonoiten hoidetut seurat.
Harkintansa hukannut kolumnisti ei tyydy haukkumaan vain Toivakkaa. Myös Mikkeli saa jykeviä osumia, koska talousalue on liian heiveröinen pitämään pystyssä liigaseuraa.
Loppupäätelmänään Isoskoski janoaa Liigaan vähintään yhtä seuraa lisää pääkaupunkiseudulta, jossa ”resurssit jääkiekolle ovat aivan eri tasolla kuin taantuvissa provinsseissa”.

On varhaista sanoa, mitkä urheiluseurat ovat koronan jäljiltä pysytyssä. Voi hyvin olla, että SM-liigaseuroistakin jotkut törmäävät ylivoimaisiin vaikeuksiin.
Se on kuitenkin varmaa, että Mikkelin Jukureissa on monen innokkaan ihmisen voimin tehty erinomaista työtä. Heitä on turha syyllistää, jos pääkaupunkiseutu loistavine resursseineen ei pärjää kaukalossa.
On hyvä muistaa, että kevätkauden tosipeleissä Jukurit rökitti muun muassa HIFK:n ja Tapparan sekä Ilveksen kahdesti. Jukureitten juniorit ovat nousseet nopeasti ja laajasti hupputasolle.

Harrastajavoimin
pyörivä Jatkoaika nauttii kaiketi kohtalaista arvostusta urheilupiireissä. Ainakin se on ollut ehdolla Suomen Urheilugaalassa urheilujournalismi-palkinnon saajaksi.
Isokosken vuodatuksen perusteella pokaalit voi vähäksi aikaa unohtaa. Harrastajat ovat harrastajia.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.

1. Nuikin Ykä 30/04/2020 08:23

Miksi Honkamaa keskittyy harrastajatoimittajan haukkumiseen?
    Ei mitään järkevää sanottavaa jukureista? Tämän kauden yleisömäärät pohjanoteeraus? Miksi?
    Harmittaa kun joka kevät sieltä myydään pois vähänkin kiinnostavat pelaajat…

2. Voi pojat 18/04/2020 00:19

Hehe… naurattaa ”jatkoaika” poikien kokoontuminen tänne kaupunkilehden palstalle kommentoimaan Honkamaan juttua. …täytyy pyyhkiä oikein isolla liinalla näitä naurunremakan jälkiä silmäkulmista …voi pojat

3. Pelastaja 17/04/2020 17:47

On hyvä muistaa, että kevätkauden tosipeleissä Jukurit ei ole kertaakaan Liigavuosinaan pelannut.

Tässä vielä sijoitukset vuosittain muistin virkistämiseksi:

2016-2017: 11
    2017-2018: 13
    2018-2019: 14
    2019-2020: 13

4. R1ku 17/04/2020 17:33

Ilmeisesti Mikkelin Kaupunkilehdessä mennään myös ns. harrastepohjalta? Tai siis toivottavasti mennään. Mikään muu kun ei selitä tämän tasoista kirjoitusta päätoimittajalta. Ja siinäkin tapauksessa se selitys on todella huono.

5. Cittariin menossa? 17/04/2020 13:45

Voi kun söpö kirjoitus. Päätoimittaja on oikein jyrähtänyt. Selvästikin on päästy Toivokan Audin kyydissä hallille syömään aitioon kinkkukiusausta ja nyt kuitataan kiitollisuudenvelkaa kiukuttelemalla kun joku ei kehu Liigan häntäpään jengiä. Vaikka ovat monta vottoakin onnistuneet ottamaan kauden aikana.

6. Mestisjoukkueita 17/04/2020 13:41

“On hyvä muistaa, että kevätkauden tosipeleissä Jukurit rökitti muun muassa HIFK:n ja Tapparan sekä Ilveksen kahdesti.”
    Milloin jukurit on viimeksi pelannut tosipelejä?? Mestiksen finaaleissa?

7. Jugurs 17/04/2020 11:33

Päätoimittaja voisi laittaa hakemuksen Jatkoaikaan? Siellä on hyvä opetella kirjoittamaan. Harrastaja.

8. Heimo 17/04/2020 10:23

Miten se Jukureiden erinomainen työ näkyy? Taloudellisessa tuloksessa vai urheilullisessa menestyksessä? Parannettavaa on ja paljon, mutta jos oikeat tekijät löytyy niin pikkuseurallekin menestyminen on mahdollista, sen näytti KooKoo tällä kaudella.

9. Jorma 17/04/2020 09:55

Loistavista resursseistaan huolimatta huonosti kaukaloissa pärjäävän pääkaupunkiseudun joukkueen loppusijoitukset SM-liigassa viimeisen neljän kauden ajalta ovat neljäs, kolmas, neljäs sekä kuudes, kun innokkaiden ihmisten voimin lähes jatkuvasti isompiaan rökittävä mikkeliläisporukka on majaillut saman ajanjakson aikana ainoastaan pitkät kesälomat takaavilla sijoituksilla.

Harrastajat saattavat olla harrastajia, muttei näköjään säännöllisen kuukausipalkan tuoma ammattilaisuuskaan kirjoittajasta vielä hyvää tee.

10. Perus Markku 17/04/2020 01:57

Onko ongelma nyt se että Jatkoajan toimittajat eivät ole ammattilaisia vai se että siellä julkaistu teksti on huono? Jos ensimmäinen niin Honkamaa voisi muistaa olevansa töissä samassa firmassa kuin entisiä jatkoaikalaisia. Jos toinen niin miksi Honkamaa ei esitä mitään vasta väitettä! Huonoja kolumneja osaavat tehdä muutkin.

11. Myötähäpeä 16/04/2020 20:29

Tekisi mieli aloittaa päätoimittajan kolumnin kommentointi korjaamalla punakynällä kirjoitus- ja kielioppivirheet. Teetkö tosiaan kirjoitustyötä ammatiksesi?

• Kyllä alkoi naurattamaan. 17/04/2020 11:08

Kiristääkö korona hermoja? Mitä jos lähtisit lenkille kuuntelemaan lintujen lauluja ja nauttimaan keväästä. Kyllä se siitä olo helpottuu. Muista pitää turvaväli ettei kiukkuinen mielesi leviä kanssakulkijoihin.