19.03.

Pirtin Kehräämö kasvaa

–Suomalainen villa ja käsityöt ovat kovassa nousussa, sanovat Pirtin Kehräämön toimitusjohtaja Päivi Hämäläinen ja hallituksen puheenjohtaja Olli Nepponen.

Mikkelin Hiirolassa toimivalla Pirtin Kehräämöllä menee hyvin. Viime vuonna yhtiön liikevaihto kasvoi lähes 20 prosenttia.

Hallituksen puheenjohtaja Olli Nepponen sanoo, että kasvun takana on suomalaisesta lampaanvillasta valmistettujen lankojen kova kysyntä.
–Olemme joutuneet myymään verkkokaupassa välillä eioota, kun rahkeista ei ole saatu enempää irti.

Hiirolassa on parhaillaan menossa 160 000 euron investoinnit, joilla nostetaan tuotantokykyä. Uuden vastaanottohallin lisäksi hankinnassa ovat kertauskone ja vyyhtäyskone.
–Investoineissa on punaisena lankana aina ekologisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen.

Vireillä on lisäksi kehruukapasiteetin hankkiminen Jämsän Huopatehtaalta joko yksin tai yhteistyössä muiden yritysten kanssa. Päätös syntynee alkukesästä.
Raaka-aineen saantia varmistetaan nostamalla reilusti villan hintaa. Vuoden alusta tehdas korotti tuottajalle maksettavaa hintaa 50 prosenttia.
–Villaa on viety jätteeksi tai poltettavaksi lammastalouden kannattomuuden vuoksi. Tällä on vaikutuksensa maaseudun elinvoiman turvaamiseen.

Tuottajahintojen korotus siirtyy myös kuluttajahintoihin. Nepposen mukaan se on mahdollista, koska kysyntä on niin hyvä.
–Tuotemerkkimme Villanka on kantava osa uutta brändiämme. Samalla on uudistettu myös muu ulkoinen ilmeemme. Tunnettuuta haluamme parantaa edelleen.
Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 536 000 euroa. Tulos oli voitollinen ja vakavaraisuus hyvä. Yhtiön palveluksessa on 11 henkilöä ja tarvetta vielä parille osaajalle.

Pirtin Kehräämö on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi Päivi Hämäläisen Mikkelistä. Hän aloitti työt maaliskuun alkupäivinä.
Hämäläinen on koulutukseltaan tekstiilitekniikan sekä tietotekniikan insinööri. Hän on toiminut tekstiiliteollisuudessa 29 vuoden ajan erilaisissa tuotannonsuunnittelu- ja kehittämistehtävissä.
–Uuden toimitusjohtajan keskeisenä tehtävä on tuotannon kehittäminen vastaamaan lisääntyvää kysyntää, sanoo Nepponen.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.