Nyt tuli mitta täyteen

Satu Taavitsainen

Mikkelin kaupungin rakennustarkastajat haluavat selvyyden, onko valtuuston varapuheenjohtaja Satu Taavitsaisen (sd) esittämissä korruptiosyytöksissä perää. Kaupunginhallitus päätti maanantaina ulkopuolisen selvityksen teettämisestä.

Rakennusvalvonnan seitsemän työntekijää jätti kaupunginhallitukselle vetoomuksen ulkopuolisen selvityksen hankkimiseksi. Allekirjoittajat katsovat, että ulkopuolinen selvitys on tarpeellista luottamuksen ja työrauhan palauttamiseksi.

Vetoomuksen allekirjoittajia olivat Mikkelin kaupungin rakennustarkastajat Hannu Ahonen, Janne Hämäläinen, Juha Häyrinen, Esko Nousiainen, Asta Rautiainen, Janne Tervo ja Henri Varis. Kukaan heistä ei halunnut omalla nimellään täsmentää Mikkelin Kaupunkilehdelle, mikä työrauhassa ja luottamuksessa on vialla.
– Rakennusvalvontaa ja sen virkatehtävien hoitoa kohtaan on julkisuudessa esitetty vakavia väitteitä. Nämä ovat vakavia asioita, eivätkä ne voi olla vaikuttamatta työn hoitamiseen. Rakennusvalvonnan toimintakyky on kyllä tallella, toteaa yksi allekirjoittajista nimettömänä.

Vetoomuksen esittäjien mielestä on välttämätöntä tutkia, onko rakennusvalvonnan viranomaistoimintaan kohdistetuissa vakavissa syytöksissä perää. Tärkeäksi koetaan, että selvityksen tekee nimenomaan ulkopuolinen selvittäjä.
– Haluamme luottamuksen ja työrauhan palauttamista ulkopuolisen selvitysmiehen avulla. Ne ovat saaneet kolauksen prosessin aikana, toteaa yksi rakennustarkastajista.

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen sanoo, ettei selvityksen hinnasta tai tekijästä ole vielä tietoa. Epävirallisesti on esiin noussut Kuntaliiton entinen lakiasiain yksikön johtaja Kari Prättälä, joka oli mukana setvimässä Kittilän kunnan umpisoluja.
– Kari Prättälä on yksi, joka on ollut mielessä, mutta en spekuloisi nimellä ennen kuin se on varmistunut.

Jupakka juontaa vuoden takaiseen sähköpostiviestittelyyn ja lehtikirjoitukseen, joissa Taavitsaisen näki Mikkelin kaupungin toiminnassa viitteitä korruptiosta.
– Mikkeliläisten taholta on meille luottamushenkilöille heitetty ilmaan kysymys virkamiesten korruptoitumisesta. Ihmiset eivät ymmärrä, miksi virkamiehet toimivat niin kuin toimivat. En ymmärrä ja hyväksy näitä itsekään, Taavitsainen kirjoitti. (Länsi-Savo 27.3.2019)

Asia halutaan tiettävästi mahdollisimman nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Selvitys keskittyy tarkalleen niihin kohtiin, joissa Taavitsainen on nähnyt tai epäillyt korruptiota tai lain vastaista toimintaa. Hän on nostanut esiin tonttikaupat, joita kaupunki on tehnyt hoitoyhtiön kanssa Saksalassa sekä kerrostalotonteista Pankalassa, Sammonkadulla ja Jääkärikadulla.

1. Taavitsaisella näytön paikka 24/04/2020 06:14

Päivitys nimimerkin Loppu ilveilylle tekstiin. Kaupunginhallituksen 20.4.2020 kokouksen juuri julkaistun pöytäkirjan §:n 142 mukaan Taavitsaisella on mahdollisuus kunnallisvalituksen tekemiseen Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Aika näyttää riittääkö Taavitsaisen kantti valituksen tekemiseen ja vastuun ottamiseen sekä kantamiseen kirjoitelmistaan. Tiedoksi kylähulluille, besserwissereille ja katkeroituneille sekä elämäänsä kyllästyneille entisille virkamiehille ja päättäjille tämä oikeus on vain Taavitsaisella.

2. Käsittämätöntä 12/03/2020 10:54

Taavitsainen epäilee korruptiota ilman minkäänlaisia todisteita ja samaan aikaan kirjoittaa mielipidekirjoituksia joissa valehtelee aivan suoraan. Kuinka kauan yksi katkeroitunut ex-kansanedustaja saa häärätä tässä kaupungissa. Eikö meillä ole ihan riittävästi ongelmia, ilman että omat puukottavat sen minkä ehtivät.

• Käsittämätöntä 2. 12/03/2020 15:33

Käsittämätöntä …
      juuri näin, täysin samaa mieltä. Uskomatonta miten yksi populisti saa jatkuvilla perättömillä puheillaan terrorisoida Mikkelin kaupungin virkamiesten työrauhaa ja lisäksi mustamaalata mielin määrin valtakunnan lehdissä kaupunkimme mainekuvaa ja pelkästään saadakseen seuraavissa vaaleissa niitten ihmisten ääniä, joilla ei ole kykyä nähdä tätä järjettömyyttä ja mihin tämä loppupelissä johtaa.
      Tästä kaikesta alkaa kaatua vastuuta myös muille luottamusmiehille, miksi he kulkevat Taavitsaisen talutusnuorassa, eivätkä tee siitä loppua.

• Loppu ilveilylle 22/04/2020 09:59

Miten kauan kaupungin hallitus ja valtuusto antaa pitää Taavitsaisen piikkiä auki meidän veronmaksajien kustannuksella? Nyt kun ulkopuolset asiantuntijat eivät halua sotkeutua tähän Mikkelin hulluuteen (heillä ilmeisesti on ihan oikeitakin töitä) niin tämä Mikkelin oma Sari Halonen voi halutessaan palkata omatoimisesti ja omakustanteisesti asianajajan hoitamaan asiaansa, jos tuntee oikeuksiaan loukatun. Oulun demariryhmä erotti määräaikaisesti Sari Halosen tämän lyhykäisen somekirjoittelun vuoksi. Taavitsainen on kirjoitellut mitä sattuu toistuvasti sinne tänne ja tuonne. Mikkelin demariryhmällä ei löydy selkärankaa tämän erottamiseen mutta löytyykö sitä hallitukselta ja valtuustolta vai saako tämän populisti siipeilijän sama menoa jatkua?