12.03.

Groteski muuttaa majaa

Groteskin toimitusjohtaja Jyrki Suvimaa katsastaa uusia Otonkulman tiloja seurana Henna Huuhka, joka aloitti työnsä mainostoimistossa maaliskuussa.

Mikkeliläinen mainostoimisto Groteski muuttaa Rautatieasemalta torin varrella sijaitsevaan Otonkulmaan. Kovassa kasvussa oleva yritys tarvitsee lisää tilaa.

Vuonna 2012 perustettu mainostoimisto on hyvässä liidossa. Uusin väljempiin tiloihin yritys pääse huhtikuussa.
– Seitsenhenkiseksi kasvanut porukka vaatii lisää tilaa varsinkin, kun kasvu on tavoitteena myös tulevina vuosina, sanoo toimitusjohtaja Jyrki Suvimaa.

Otonkulmassa Groteski saa käyttöönsä 135 neliötä juuri remontoitua tilaa, jossa on aiemmin toiminut ruokakauppa.
Groteskin kasvutahti oli viime vuonna 40 prosenttia, ja sama vauhti on tavoitteena tänä vuonna. Vuoden liikevaihtotavoite oli 450 000 eroa. Kannattavuuteen Suvimaa on tyytyväinen.
– Tilanne näyttää erittäin hyvältä. Etenkin viimeksi kuluneiden 1,5 vuoden ajan on ollut hyvä pöhinä.

Suvimaa sanoo, että kasvu osoittaa Groteskin ratkaisut oikeiksi. Mainostoimisto on nostanut osaamisen tasoa ja paneutunut yhä syvemmin asiakkaitten prosesseihin.
Koodareiksi ja web-kehittäjiksi ovat tulleet mukaan Janne Tallqvist ja Sami Tarkiainen, jotka ovat kumpikin koulutukseltaan diplomi-insinöörejä. He ovat Suvimaan ohella myös Groteskin osakkaita.

Vaativaa on asiakaskuntakin.
– Olemme saaneet asiakkaaksemme muun muassa pörssinoteeratun Goforen, joka on uskonut verkkopalvelun ylläpidon ja kehittäminen on Groteskin vastuulle. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti.

Gofore on voimakasta kasvua tavoitteleva digitalisaation palveluyritys, joka työllistää yli 500 asiantuntijaa viidessä maassa. Yhtiö pääkonttori on Tampereella.
Suvimaa kehottaa Etelä-Savon yrityksiä kurkottamaan rohkeasti etelää kohti. Siellä on kysyntää ja hänen kokemuksensa mukaan myös luottamusta maakuntien osaajiin.
– Isompi kasvu tulee etelästä, ja parin vuoden kuluessa siellä on vahvistunut usko maakuntien osaamiseen. Enää ei tarvitse todistella, joten sinne vaan rohkeasti töitä hakemaan, kannustaa Suvimaa mikkeliläisiä yrittäjiä.
Suvimaa sanoo, että etätyön kehittyminen parantaa Mikkelin mahdollisuuksia koko ajan.
– Etätyö toimii nyt erittäin hyvin. Nyt ei maakunnassa kannata ujostella, sillä mahdollisuuksia on paljon.

Mikkelin keskustan kehittämisen puolesta työtä tekevän Mikke ry:n puheenjohtajana toimiva Suvimaa on tyytyväinen yhdistyksen uuteen toiminnanjohtajaan.
Kati Häkkisestä Mikke sai erittäin hyvän vetäjän. Hän on aktiivinen ja positiivinen.

Suvimaan mukaan Mikkeli tarvitsee positiivisuutta tukalan taloutensa kanssa laajemminkin. Surkuttelu ei hänen mielestään auta yhtään.
Yksi iso mahdollisuus on avautumassa, kun lääninhallituksen talo vapautuu virastokäytöstä tämän vuoden lopulla, Suvimaa toivoo, että tilaisuuteen tartutaan kaksin käsin
– Taidemuseo, kahvila, ravintola ja ihmisten kohtaamispaikka, kuuluu Suvimaan toivelista, kun arvorakennuksen tulevaa käyttöä mietitään.

Tapio Honkamaa

Kommentit

  1. Mikkelistä huolissaan 12/03/2020 17:32

    Nyt kuuluu hyviä uutisia, hienoa Jyrki että otit roolia Mikkelin keskustan kehittämisessä. Jo pelkästään se että muutitte Otonkulmaan on iso asia, mutta myös se että otit Mikke Ry n hallituksen pj n nuijan ja olet Katin tukena vaativassa tehtävässä. Positiivisuutta tarvitaan kun Mikkelin mainekuvaa on revitty monta vuotta alas perättömillä puheilla ja manipuloinnilla sekä jatkuvilla julkisilla riidoilla.
    Kati ja Jyrki voimia teille molemmille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.