13.02.

Stockmannin hovihankkija

Tavaratalo Stockmannin kaikki kamerakauppa kulkee Mikkelin Valokuvausliikkeen Sari Väisäsen ja Pasi Valjakan käsien kautta.

Mikkelin Valokuvausliike jatkaa vahvaa kasvua verkkokaupassa. Vuodenvaihteessa yritys aloitti yhteistyön maan vanhimman tavaratalon Stockmannin kanssa.

Mikkelin Valokuvausliikkeen viime vuoden liikevaihdon kasvu oli 42 prosenttia. Liikevaihtoa oli lähes 3 miljoona euroa. Myös kannattavuus pysyi hyvänä.
–Tulostakin tulee, vaikka investoinnit verkkokauppaan ovat melko suuria, sanoo toimitusjohtaja Pasi Valjakka.

Yhteistyö Stockmannin kanssa sai alkunsa Valjakan lapsuuden ystävän Antti Tanakan puhelusta. Hän työskentelee tavarataloyhtiössä kehitysjohtajana.
–Antti kysyi, kiinnostaako meitä yhteistyö verkkokaupassa. Hän oli vakuuttunut osaamisestamme tutustuttuaan verkkopalveluumme.

Lopputulos on, että nyt kaikki Stockmannin kamerakauppa kulkee Mikkelin kautta. Valjakka joukkoinen ottaa tilaukset ja tavaran vastaan sekä pakkaa ja postittaa lähetykset.
–Stokkalla ei ole hyllyssään kameroita lainkaan, vaan kaikki tilaukset ohjataan meidän kauttamme. Meidän kameraliike.fi-sivumme näkyy heidän verkkopalvelussaan.

Valjakka sanoo,
että suuren kumppanin hyväksyntä tuntuu pienessä mikkeliläisyrityksessä hyvältä. Odotukset myynnin kasvusta ovat korkealla, sillä Stockmannin verkkopalvelussa käy miljoona asiakasta kuukaudessa.
Yrittäjä kiittelee, että hän viitisen vuotta sitten päätti panostaa verkkokauppaan. Liikevaihto on yli kolminkertaistunut viidessä vuodessa. Myynnistä liki 70 prosenttia tulee nyt verkosta.
–Jotakin oli pakko tehdä, koska entisen palvelun varassa ei olisi ollut tulevaisuutta. Henkilöstölle suuri kiitos. Minulla on hyvää väkeä töissä, ja he ovat mahdollistaneet ison muutoksemme.
Valjakka ei unohda silti kivijalkakauppaan Porrassalmenkadulle saapuvia asiakkaitaan, joiden virtaa verkkokauppa osaltaan vahvistaa.
–Verkkokauppa on tuonut uusia asiakkaita, joista osa tulee meille pitkänkin matkan päästä katsomaa kalliimpia ostoksia.

Mikkelin
Valokuvausliikkeen palkkalistoilla on kuusi henkeä. Käytössä on 260 neliötä, mikä yli puolitoista kertaa enemmän kuin ennen verkkokaupan aloittamista.

Tapio Honkamaa

Kommentit

  1. Merja Kiuru 19/02/2020 11:26

    Mukava uutinen kerrankin, ja vielä entisestä rakkaasta kotikaupungista. Onnea Pasille ja muulle porukalleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.