Häkkänen haluaa Etelä-Savon säilyvän yhtenäisenä

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, mäntyharjulaisen kansanedustaja Antti Häkkäsen mielestä maakuntaliitoilla olisi tärkeä tehtävä edunvalvojana jatkossakin.

Kokoomusjohto vieraili puheenjohtaja Petteri Orpon (neljäs oik.) johdolla tapaamassa mikkeliläisiä. Mikkelin Kokoomuksen puheenjohtaja Olli Marjalaakso tenttasi.

Etelä-Savon maakunnan on kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkäsen mielestä säilyttävä yhtenäisenä.
– Hallituspuolueiden pitäisi ilmoittaa pikimmiten linja tähän asiaan, vaati Häkkänen perjantai-iltapäivällä Mikkelin Stellassa, kun kokoomusjohto pysähtyi valtakunnallisella kierroksella Päämajakaupungissa.

Häkkänen varoitti: Mikäli Savonlinnan annetaan kumppanoida Pohjois-Savoon, Etelä-Savon maakunta kuihtuu olemattomiin ja häviää kokonaan.
– Etelä-Savon maakunnan tulevaisuuden eväät heikkenevät, jos sote-ratkaisu repii maakunnan rikki.

Valtakunnallisesti monissa maakunnissa on Häkkäsen mukaan jo nyt onnistuttu rakentamaan kuntien yhteistyöllä laajemmat sote-palvelujen järjestäjät.
– Keskustan ja SDP:n ajama maakuntahallinto ei ole enää tarpeellinen tämän päälle sotessa.
– Maakuntaliitot voisivat jatkossakin toimia edunvalvonnan ja muiden nykyisten asioiden hoitajina.

Kokoomus ei puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan edelleenkään halua maakuntahallintoa, mutta eteläsavolaisten tulee sotekysymyksiin löytää järkevät ratkaisut keskenään.
– Toivoa on tulevaisuudessakin, vaikka nykyinen maan hallitus mitätöi yksi toisensa jälkeen edellisen hallituksen Suomen kilpailukykyä parantavia ratkaisuja.

Antero Heikkinen