05.12.

Otava sai kuntoportaat

Otavassa Puulantien ja uimarannan välillä sijaitsevat kuntoportaat ovat rakennuspuuseppä Tuomas Karhusen (vas.) ja Otava-seuran puheenjohtaja Juhani Mannisen mukaan saavuttaneet kyläläisten suosion.

Otavan Puulantien ja uimarannan välille reilu viikko sitten valmistuneet kuntoportaat ovat päässeet jo kovalle käytölle.
Etenkin otavalaiset lapset ovat ottaneet uudet portaat ilomielin vastaan.
–Vilinää on ollut. Pulkkamäkeä laskettaessa uusia portaita pitkin on helppo kivuta takaisin ylös. Onhan se myös turvallisempaa, että ylös kipuamiselle on oma reittinsä, sanotaan Otava-seurasta.

Uusien kuntoportaiden avajaisia juhlittiin tiistai-iltana. Portaissa on 78 askelmaa ja korkeusero on kahdeksan metriä. Matkaa portaiden yläpäästä alatasanteelle kertyy 55 metriä.
Talvikunnossapitoa portailla ei ole, mutta valaistus paikalla on jo ennestään, jota on myös tarkoituksena parantaa lähitulevaisuudessa.
Askelmat on suunniteltu sen verran mataliksi, että niistä selviää huonompijalkainenkin liikkuja. Lisäksi portaiden molemmin puolin on tukevat kaiteet, jotka estävät horjahtamisen. Portaiden puolivälissä on myös levähdyspenkki.

Portaiden toteutuksesta vastasi Otavan puutyön yrittäjä, rakennuspuuseppä Tuomas Karhunen. Hän rakensi kuntoportaat alusta saakka itse. Aikaa vierähti noin kolme viikkoa.
Karhunen sanoo, että uudet kuntoportaat ovat herättäneet rutkasti kiinnostusta myös sosiaalisessa mediassa.
Otava-seuran puheenjohtaja Juhani Mannisen mukaan uimarannan alueesta onkin tarkoitus tehdä yhteisöllinen kohtauspaikka kyläläisille. Viime syksynä alueelle tuotiin uudet pyörätelineet. Rannalla on myös leikkipaikka lapsille. Kuntoportaat saatiin Otavaan Otava-seuran aloitteesta. Kustannuksista vastaa Mikkelin kaupunki.

Kuntoportaiden alatasanteelta löytyy myös ohjeet tehokkaaseen porrastreeniin.
–Jos joku kysyy portaiden merkitystä, se selviää juoksemalla portaat kaksi kertaa ylös.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.