Nainen tapahtumien takana

Tapahtumatuottaja Linda Mehtonen pitää työnsä monipuolisuudesta ja ihmisten kohtaamisesta. Vapaa-ajan suosikkipuuhiin lukeutuu kotoilu yhdessä perheen kanssa.

Olen luonteeltani sellainen, että haluan aina kehittyä ja kehittää, keksiä hullumpia ja hullumpia juttuja. Ehkä siinäkin mielessä yrittäjyys sopii minulle hyvin, sanoo mikkeliläinen tapahtumatuottaja Linda Mehtonen.
Mehtonen on nainen monien paikallisten tapahtumien takana. Viimeiset kaksi ja puoli vuotta hän työskenteli Osuuskauppa Suur-Savon leivissä tuottaen lukuisia tapahtumia, muun muassa heinäkuista St. Michel Summerfestia Mikkelin torilla.

Viime kuun vaihteessa Mehtonen lopetti työt S-ryhmällä ja perusti oman Happy Ending -nimisen tapahtumatuotantoyrityksen.
–Tuotan kaikenlaisia tapahtumia urheilutapahtumista festareihin, gaaloista kauppakeskustempauksiin, pienistä tilaisuuksista suuriin.

Mehtonen ei mieti kahta hetkeä kysyttäessä, mikä sai hänet lähtemään yrittäjäksi ja jättämään tutun ja turvallisen työpaikan.
–Se oli polte tehdä jotain suurta yksinään, omalla tyylillä. Työni Suur-Savolla oli kyllä huippua. En varmasti olisi tässä ilman sitä kokemusta ja niitä suhteita, joita sieltä sain.
37-vuotias Mehtonen on kasvanut yrittäjäperheessä.
–Joten vetoa yrittäjyyteen löytyi myös sitäkin kautta. On ollut pidemmän aikaa sellainen ajatus, että olisi kiva tehdä näitä hommia yrittäjänä. Viime kesänä alkoi tuntua siltä, että nyt aika on kypsä.

Mehtosen matka
tapahtumien parissa alkoi jo 2000-luvun alussa. Tapahtumatuottajan koulutusta Mehtosella ei ole. Hän on oppinut työnsä kokemalla ja tekemällä.
–Aloin 18-vuotiaana tekemään promohommia messuilla ja tapahtumissa talkoohommia. Pikkuhiljaa aloin saada töitä isommista tapahtumista. Se fiilis, joka tapahtumissa vallitsi, innosti ja inspiroi minua. Ennen kaikkea ihastuin tapahtumissa työskentelevien ihmisten energiaan.

Tuottajan työ on ajoittain Mehtosen mukaan hyvinkin stressaavaa ja pitkäjänteistä. Kun on vuoden päivät valmistellut kaksipäiväistä tapahtumaa, kaiken täytyy olla h-hetkellä juuri eikä melkein kohdallaan.
–Mutta se mahtava fiilis, energia ja tyytyväiset asiakkaat jättävät stressin varjoonsa. Onhan se ihan mieletön tunne, kun kaikki on valmista, ja ihmiset pääsevät nauttimaan minun työni aikaansaannoksesta. Tämä työ tarjoaa upeita fiiliksiä.

Reilu kuusi vuotta sitten Mikkeliin muuttanut Mehtonen on kotoisin Savonlinnasta. Hän on tuottanut erilaisia tapahtumia eri puolille Suomea, muun muassa pääkaupunkiseudulle, josta hän on hakenut ideoita myös Mikkelin tapahtumiin.
Tapahtumatuottajan sydän vetää edelleen työmielessä myös Mikkelin ja Etelä-Savon rajojen ulkopuolelle. Muutamia tärppejä uuden yrityksen perustamisen jälkeen on tullut, joista yksi merkittävimmistä on yhteistyö missiemo Sunneva Kantolan kanssa Miss Suomi -organisaatiossa.
–Kehitämme yhteisyössä Miss Suomi -brändiä. Siinä riittää työtä niin paljon, kuin vain ikinä jaksaa tehdä Tähän mukaan pääseminen on todella iso juttu yrityksen näkyvyyden kannaltakin.
Tapahtumatuotannon lisäksi Mehtonen tekee muutamille artisteille keikkamyyntiä. Niistä yksi on helsinkiläinen viulisti Elisa Järvelä, joka tullaan lähitulevaisuudessa näkemään myös Mikkelissä.

Missä haluat
yrityksesi olevan viiden vuoden päästä?
–Haluan, että yritykseni on yksi Suomen johtavia tapahtumatuotantoyrityksiä. Tarkoituksena on tulevaisuudessa kehittää konseptia myös konsultoitavaan suuntaan.
Vapaa-aikaa Linda Mehtonen viettää mielellään kotona rentoutuen. Vauhtia arkeen tuovat 11- ja 6-vuotiaat lapset sekä koiranpentu.
–Tällä hetkellä on myös mukavaa työskennellä kotoa käsin, sanoo kotitoimistoa pitävä Mehtonen.

Anni Suomela