03.12.

Marko Kauppinen SM-liigajoukkueen peräsimeen ensi keväänä

Jukureissa kiekkouransa aloittanut Marko Kauppinen valmentaa Jukurien Liiga-joukkuetta kaudesta 2020–2021 alkaen. (Arkistokuva: Antero Heikkinen)

Jukurien A-nuorten liigajoukkueen päävalmentaja Marko Kauppinen, 40, siirtyy Jukurien SM-liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudesta 2020–2021 alkaen. Jukurien ja Kauppisen 1+1-vuotisessa sopimuksessa jälkimmäinen vuosi on seuraoptio.
Jukureissa kiekkouransa aloittanut Kauppinen on ollut voittamassa nuorten MM-kultaa 1998 ja EM-kultaa 1997. Hän on pelannut 14 A-maaottelua. Ruotsin Elietseriessä seuroja ovat Mora, Modo ja Tukholman AIK.

Hän pelasi urallaan yhteensä 1001 runkosarja- ja playoffs-ottelua. Liigassa hän edusti JYPiä, KalPaa, Jokereita, TPS:aa, Tapparaa ja Jukureita pelaajauran päättäneillä kausilla 2015-17.
Kauppinen valmensi Jukurien juniorijoukkueita usean vuoden ajan peliuransa viimeisinä vuosina. Vuodesta 2017 alkaen hän on keskittynyt Jukurien A-nuorten päävalmentajan tehtäviin. Nuorten maajoukkueiden valmennusryhmissä on meneillään toinen kausi.
Marko Kauppinen on suorittanut Jääkiekkoliiton Nuorten valmentajakoulutuksen ja Jääkiekkovalmentajakoulutuksen.

Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtarin mukaan Jukureihin haettiin valmentajaa, jolla on vahvaa lajiosaamista, intohimoa sekä kykyä vahvistaa seurakulttuuria ja identiteettiä.
– Kauppisen valinta päävalmentajaksi on myös keskeinen osa mikkeliläisen jääkiekkoilun pitkäjänteistä rakentamista. Jukureissa on kasvanut ja kasvaa aidosti merkittäviä pelaajia ja valmentajia.
Marko Kauppinen sanoo ottavansa vastaan kasvattajaseuransa Liiga-joukkueen päävalmentajuuden mennyttä kunnioittaen, mutta vahvasti myös uutta suunnitellen.
– Suurella innolla ja sydämellä lähden tekemään omanlaista joukkuetta ja peluuttamaan omanlaista jääkiekkoa. Kunnioitan todella paljon sitä työtä, mitä Jukureissa on tähän mennessä tehty. Täällä on ollut valtavan hienoja valmentajia, jotka ovat luoneet seuraan ja omiin joukkueisiinsa oikeanlaista työnteon kulttuuria ja ilmapiiriä.
– Tuon itse siihen omat mausteeni mukaan.

Jukurien SM-liigajoukkueen nykyisen päävalmentajan Pekka Kangasalustan keväällä 2018 käynnistynyt sopimus päättyy meneillään olevan liigakauden jälkeen keväällä 2020.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.