27.11.

Tassu Passu toi voiton

Mikkelissä opiskeleva Tulika Ganoo kehitti sovelluksen, joka takaa pikkulapsille tuvallisen ja helpon salasanan.

Tulika Ganoo, 25, ei ole ihan tavallinen tallaaja. Ennakkotiedot kertoivat, että Mikkelissä kauppatieteen parissa ahertava opiskelija on hyvin lahjakas nuori nainen.
Näkemystä ei ollut tarpeen muuttaa, kun tapasimme torstaiaamuna yliopistokeskuksen kuppilassa. Seitsemää kieltä taitava opiskelija työstää parhaillaan uusina kielinä mandariinikiinaa ja puolaa.

Viime vuonna Ganoo valmistui hammaslääketieteen maisteriksi Ruotsissa Uumajassa, ja nyt ovat vuorossa siis kauppatieteen opinnot Aalto-yliopiston International Business -kandidaattiohjelmassa Mikkelissä.
–Opiskelu on aina ollut minulle helppoa ja mieluisaa, Ganoo sanoo.

Intiassa vuonna 1994 syntynyt Ganoo on kuin syntyperäinen maailmankansalainen. Hänen perheensä on asunut ABB:llä työskentelevän isän työn takia pitkään ensin Suomessa ja sitten Malesiassa.
Nyt vanhemmat ovat taas Suomessa, Vaasassa. Veli opiskelee Aalto-yliopistossa Otaniemessä.

Ganoon tuore saavutus on voitto yhdessä maailman suurimmista hackathon-kisoista, jossa 1500 osallistujaa kehitti uusia digitaalisia sovelluksia. Viikko sitten viikonvaihteessa Helsingissä pidetyn Junction-tapahtumassa pääpalkinto oli 10 000 euroa, jonka Ganoo pokkasi kolmen tiimiläisensä kanssa.
–Olihan se yllättävää, kun siellä oli niin paljon kovia ryhmiä yrittämässä.

Junctionissa ideana on ratkoa 48 tuntia yritysten asettamia tehtäviä enintään viiden hengen ryhmissä. Ganoo joukkueineen etsi vastausta verkkojätti Ericssonin asettamaan pulmaan, jossa kysyttiin uutta tapaa luoda lukutaidottomille lapsille helppo ja turvallinen salasana.

Voitto tuli viikonvaihteen aikana kehitetyllä Tassu Passu -sovelluksella, jossa salasanaan käytetään numeroitten ja kirjainten sijasta kuvia eläimistä, kasveista, hedelmistä ynnä muusta lasten elinpiiriin kuuluvasta. Lopputulos on erinomaisesti toimiva sovellutus, joka on pienille käyttäjille mukava ja turvallinen.

Ganoo sanoo, ettei hänellä ollut Junctioniin mennessään hajuakaan siitä, mitä tuleman piti. Tiiminsä jäsenet hän löysi tapahtumapaikalta. Ukrainalainen Yevhenii Kalashnyk sekä latvialaiset Reinis Skorovs ja Ronalds Sovas hallitsevat koodauksen ja muotoilun.
–Minun tehtävänäni ryhmässä oli luoda tarina ja markkinointi.

Haastatteluhetkellä
viime torstaina Ganoolla oli edessä Slush-tapahtuma, jonne Tassu Passun luojat oli kutsuttu esittelemään tuotettaan.
–Uskon, että Tassu Passulla voi olla hyvinkin paljon mahdollisuuksia markkinoilla.

Ganoon oma tulevaisuus on vielä avoin. Hänellä on hammaslääketieteen tutkijan koulutus, johon kauppatieteen opinnot tuovat lisäarvoa. Myös digimaailma kiinnostaa nuorta naista.
Mikkeliä ja 30 vuotta täyttävää yliopiston International Business -kandidaattiohjelmaa Ganoo kiittelee vuolasti.
–Mikkelissä opiskelu on ollut erittäin mieluisaa. Englanninkielinen ohjelma tarjoaa suoran reitin maisteriopintoihin Helsinkiin, sanoo vaihtovuodeksi Singaporeen suuntaava Ganoo.

Ganoon sukua asuu Intiassa, jonne matka vie kerran vuodessa. Tulevaisuutensa hän näkee Euroopassa.
–Minusta Suomi tuntuu kotoisalta. Viihdyn hyvin täällä.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.