21.11.

Jessica Kähärä Supertalentti- ja EM-ryhmään

Jessica Kähärä (oik.) on valittu Supertalentti-ryhmään. Kuvassa myös sisar Jasmin Kärhärä.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä on yhdeksän muuan huipun kanssa mukana Suomen Urheiluliiton torstaina julkistamassa Supertalentti-ryhmässä. Hän on ainoana eteläsavolaisena urheilijana mukana myös SUL:n EM-ryhmässä.

– On hienoa, että Jessica on mukana. Se merkitsee parempaa valmennusta ja entistä parempia kehitysmahdollisuuksia, sanoo Mikkelin Kilpa-Veikkojen puheenjohtaja Juha Putkonen.

Korkeushyppyä ja kolmiloikkaa harrastavan Kähärän lisäksi Supertalentti-ryhmään nimettiin keihäänheittäjä Oliver Helander, seitsenottelija Maria Huntington, korkeushyppääjä Ella Junnila, moukarinheittäjä Aaron Kangas, pituushyppääjä Taika Koilahti, keihäänheittäjä Anni-Linnea Alanen, kestävyysjuoksija Nathalie Blomqvist, keihäänheittäjä Topias Laine ja moniottelija Saga Vanninen.

– Supertalentti on valmennuksen tehostamisryhmä. Sen tavoitteena on varmistaa edellytykset kansainväliselle läpimurrolle, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola, joka valitsi ryhmän valmennustiiminsä kanssa.

Koko ryhmän osalta puhutaan tuesta, joka voi vuositasolla nousta kuusinumeroiseen lukuun. Jokainen valituista urheilijoista kuuluu myös SUL:n Team Finland-, EM- tai Nuorten EM-valmennusryhmään, Niemi-Nikkola sanoo.

– Supertalentti-ryhmän kautta vahvistamme ryhmään valittujen urheilijoiden mahdollisuutta tavoitella Euroopan ja maailman kärkeä. Olemme iloisia, että Motonet ja Olvi TEHO Sport ovat lähteneet yleisurheilijoiden matkaan, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.