22.11.

Aleksandr Jakovenko jatkaa Jukureissa ensi kaudellakin

Venäläispuolustaja Aleksandr Jakovenko, 21, pelaa Mikkelin Jukureissa myös kaudella 2020 – 2021, sillä Jukurit on päättänyt käyttää pelaajan sopimukseen kuuluneen option.

Jakovenko aloitti
Jukureissa tällä kaudella, ja oli ensimmäiset viikot koeajalla. Hänen syksynsä on ollut vahvasti nousujohteinen. 21 pelatussa ottelussa tehot ovat 4+8=12. Teholukemilla mitattuna Jakovenko on tällä hetkellä Jukurien tehokkain puolustaja ja samalla koko Liigan puolustajien pistepörssin kymmenes.

Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtarin mukaan seuraoption käyttäminen oli selvää, sillä Jakovenko on osoittanut jo syksyn peleissä ison potentiaalinsa, mutta myös kypsyytensä.
– Hän on älykäs ja taitava kiekon kanssa, hyvin kylmäpäinen, rauhallinen pelaaja, joka antaa pelin puhua puolestaan.

Jakovenko itse on myös tyytyväinen jatkosopimukseen. Hän kertoo viihtyneensä Mikkelissä ja päässeensä hyvin sisään Jukureihin. Tekemistään maaleista ja syöttöpisteistä Jakovenko jakaa kunniaa joukkuetovereille.
– Olen vain yrittänyt tukea hyökkääjiämme hyökkäyspäässä. Kiitos heille, jotka ovat antaneet minulle mahdollisuuden tehdä myös maaleja.
– Iso kiitos myös faneille, jotka ovat ottaneet minut hyvin täällä vastaan.

Aleksandr Jakovenko
on pelannut aiemmin Pohjois-Amerikan USHL-juniorisarjassa Muskegon Lumberjacks -joukkueessa, missä hän oli koko sarjan toiseksi tehokkain pistein 19+33=52 (56 pelattua ottelua). Jakovenkolla oli ennestään kokemusta myös miesten peleistä. Takana on 75 ottelua Venäjän kakkostasolla Tšelmet Tšeljabinskissä.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.