Rokkipoliisien tahdittaja

Lasse Lamberg (vas.) ja Jonne Hirvonen Club Domin omasta In Dominus -housebändistä lupaavat yleisölle rentoa meininkiä ja hyvää fiilistä. Debyyttikeikka on huomenna perjantaina. (Kuva: Tommi Lempinen)

Mikkeli on saanut uuden vahvistuksen musiikkikentälle. Nelihenkinen In Dominus -coverbändi soittaa pääsääntöisesti klassikkolinjaista rockia ja poppia 60-luvulta tähän päivään.
In Dominus on kesällä Bar Domin yläkertaan avautuneen Club Domin oma housebändi. Keikkasetistä löytyy kaikkea Eppu Normaalista Red Hot Chili Peppersiin.
– Klassikkolinjalla mennään. Soitetaan sellaista musiikkia, jonka kaikki tietävät. Eli rokkipoliiseille löytyy kyllä pään nyökyteltävää, nauraa yhtyeen basisti Jonne Hirvonen.

Yhtyeen jäsenet ovat itseoppineita ja keikkakokemusta haalineita musiikkimiehiä. Hirvosen lisäksi kokoonpanossa soittavat Lasse Lamberg sekä kitaristilaulajat Kim Karvonen ja Tommi Liukkonen.
Kaikki alkoi siitä, kun Hirvosen puhelimeen kilahti elokuun lopussa viesti Olli Ensolalta, yhtyeen nykyiseltä managerilta.
– Viestissä luki, että nyt olisi erikoiskysymyksen erikoiskysymys: kiinnostaisiko lähteä muodostamaan Club Domin housebändiä, Hirvonen kertoo.
Ja kyllä kiinnosti. Viikkoa myöhemmin kokoonpano oli kasassa. Treenit alkoivat muutamia viikkoja myöhemmin.
– Olimme kavereita jo ennestään. Meillä on kaikilla samanlainen musiikkimaku ja osaamista löytyy. Tärkeintä on, että tällä porukalla on hyvä ja rento meininki. Ei olla lähdetty sellaiselle tiukkislinjalle ollenkaan. Kaikki saavat vetää täysiä ja olla omia itsejään, Lamberg sanoo.

Miehet vakuuttavat, että rento meininki ja hyvä fiilis tulevat välittymään myös yleisölle.
– Me ei olla suorittajahenkinen coverbändi, päinvastoin, Hirvonen summaa.
Nelikon suhde Club Domiin on tähän saakka ollut vain asiakassuhde.
– Tiedetään, että mitä asiakaskunta kaipaa. Hyvää, tanssittavaa musiikkia ja rentoa meininkiä.

Me ei olla suorittajahenkinen bändi.

Bändillä on kaksi keskeistä tavoitetta. Se haluaa viihdyttää ja olla omalta osaltaan edistämässä Mikkelin livemusiikkikulttuuria.
– Mikkelin livemusiikkikenttä ei ole kovin aktiivinen esimerkiksi Kouvolaan verrattuna. Olisi hyvä, jos mikkeliläiset tulisivat keikoillemme ja livemusiikkipuolta saataisiin vähän jaloilleen kaupungissa. Se on yksi tärkeä tavoite, sanoo Kouvolasta Mikkeliin muuttanut Lamberg.

In Dominuksen debyyttikeikka on huomenna perjantaina Club Domissa kello 23 alkaen.
– Tarkoituksena on tarjoilla viihdyttävä show ja saada porukka tanssimaan. Luvassa on hyvää meininkiä. Mitään kurttuotsaista bluesia ei meidän keikoilla tarjota, basisti ja rumpali vakuuttavat.

In Dominus Club Domissa 1. marraskuuta kello 23 alkaen.

Anni Suomela