03.10.

Peräpään valvoja: Hyvää matkaa ykkösluokassa, MP!

Marsalkka Mannerheim, presidentti Risto Ryti, rouva Gerda Ryti ja sairaanhoitaja Annikki Saari mainostivat Rakastanut Ryti -näytelmää torilla lauantaina. (Kuva: Antero Heikkinen)

Mikkelissä toimivien korkeakoulujen ja yliopistojen yhteistyössä on ollut toivomisen varaa. Tuloksia ei ole oikein saatu aikaan, eivätkä johtotason puhevälitkään ole kaikin ajoin olleet kummoiset.
Ilmeisesti Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko tunsi piston, pappismies kun on, herkässä omassatunnossaan. Hän päätti tehdä asialle jotakin.
Koivikko sai ajatuksen kutsua koolle Kaakkois-Suomen vaikuttajat pohtimaan keinoja, joilla alueen kurjaa jamaa voidaan korjata.
Pahaksi onneksi oli Koivikolta kuitenkin päässyt hukkumaan LUT:n hallituksen puheenjohtajan Tuomo Rönkön osoite. Eipä hätää. Neuvokkaalla kouluneuvoksellamme oli keino valmiina.
Jospa hän vaikka rustaisi kutsun mikkeliläisen sanomalehden yleisönosastoon, niin varmaan Espoossa asuva Rönkkö sen siitä sitten huomaa.
No oikeassahan Koivikko oli. Kyllä Rönkkö oli kirjoituksen tosiaan huomannut.

Mitä yhteistä on Erkki Liikasella, Olli Rehnillä ja Jyrki Kataisella. He ovat kaikki savolaisia miehiä, jotka ovat olleet EU-komissaarin hommissa Brysselissä.
Heidän seuraajansa Jutta Urpilainen on pohjalainen nainen, mutta ihan ilman savolaista ja mikkeliläistä sävyä ei uusikaan komissaari ole.
Urpilaisen täti on Rantakylän koulun entinen rehtori Eija Tykkynen, joka ainakin FB:n perustella kovasti jännitti Jutan onnistunutta tenttiä EU-parlamentissa.

Saimaa Stadiumin johtaminen on pomppuisaa kuin Postin Heikki Malisella. Ensimmäinen toimitusjohtaja Timo Welsby siirtyi vuodenvaihteessa niin sanotusti uusiin haasteisiin.
Uutta johtajaa on haettu ensin keväällä ilman tulosta. Uusin haku päättyi syyskuun lopussa. Jokohan löytyy oikea tyyppi?

Lopuksi katsaus Mikkelin kiinteistömarkkinoille. Huom.fi-sivulla on kaupan lähes 200-neliöinen loistolukaali Mikonkadulta.
Haaveiletko ylellisestä, tyylikkäästä, hienostuneesta ja hyvin suunnitellusta huoneistosta? Haluatko päästä nauttimaan upeista näkymistä ja yksityisyydestä?
Tottamaar haaveilen. Puuttuu vain se miljoona euroa, jonka sijoittaja Heikki Viitikko kämpästään pyytää.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.